Tokio hotel u Beogradu, u Srbiji možda dodela MTV nagrada 

Cover_Humanoid_Tokoi_HotelNemačka grupa „Tokio hotel“, koja je pre tri godine otkazala koncert u Beogradu, sviraće 28. marta u Beogradskoj areni, rekli su danas predstavnici Arene i muzičke TV mreže MTV. 
Oni su najavili i mogućnost da u glavnom gradu Srbije bude organizovana dodela evropskih MTV nagrada. 
-Razgovori su počeli, i želja nam je da to bude 2011. godine. Očekujemo proračune i papire u sledećih mesec dana. Šanse su velike – rekao je direktor Arene Dejan Petričević na konferenciji za novinare u Beogradu, na kojoj je obelodanjena nova, strateška saradnja Arene i MTV-a. 
Generalni direktor regionalnog MTV-a Tomas Er (Thomas Ehr) je rekao da je MTV „veoma zainteresovan“ da dodela evropskih nagrada ove mreže bude održana u Beogradu, i ukazao da je „sve moguće, ali najranije od 2011. godine“, ako se ispune svi uslovi za organizaciju. 
„Tokio hotel“, tinejdžerska atrakcija iz Nemačke, dolazi u Beograd jer se, prema rečima organizatora, za to ukazala prilika pošto je bend otkazao koncert u Zagrebu, koji je trebalo da mu bude jedini u regionu Balkana. 
Tomas Er je rekao da je MTV kao promoter veoma zahvalan Areni što je „povukla“ ovaj koncert, i dodao da sada MTV „ima misiju da u Beograd dovede sve obožavatelje ‘Tokio hotela’ iz regiona“. 
Prema Petričevićevim rečima, Arena će nadalje, u sklopu tešnje saradnje sa MTV-jem, nastojati da redovno dovodi nove muzičke zvezde čija su ciljna grupacija tinejdžeri. 
-MTV promoviše specifičnu estetiku koja u Srbiji nije dovoljno zastupljena, pa je ovo pokušaj edukacije publike – dodao je Petričević, koji je ocenio da je trenutna koncertna ponuda u Srbiji orijentisana na roditelje, a ne na njihovu decu. 
-I klinci su fanovi, ali (za razliku od roditelja) nemaju novca, i za njih je ponuda najmanja, jer je tu (koncertni) posao najrizičniji ‘ rekao je direktor Arene, koji je, međutim, ukazao da su bendovi koje slušaju roditelji dece „sve stariji“, i da je dovođenje „budućih velikih zvezda“ zapravo „stvaranje baze za budućnost“. 
Prodaja karata za koncert „Tokio hotela“ počeće danas po cenama od 2.900 dinara za parter, 3.900 dinara za tribine i 4.900 dinara za „fan pit“. Više podataka o prodajnim mestima može se naći na sajtu Arene. 

Povezana vest:  Ateisti u Blekpulu