zanaZana obeležava jubilej sa starim pevačicama 

Pop grupa „Zana“ obeležiće 30 godina rada koncertom 29. aprila u beogradskom Sava centru, gde će im se pridružiti nekadašnje pevačice Nataša Gajović i Nataša Živković, najavio je danas promoter „Blusaund“. 
-Zajedno s njima, sadašnji članovi grupe Jelena i Zoran Živanović provešće publiku kroz pravu muzičku istoriju uz kultne pesme ‘Dodirni mi kolena’, ‘Majstor za poljupce’, ‘Vejte snegovi’, ‘Oženićeš se ti’, ‘Rukuju se rukuju’, ‘Nisam, nisam’, ali i najnovije Zanine hitove – najavio je Bluesound. 
Grupu su u Beogradu 1980. godine osnovali klavijaturista Živanović i gitarista Radovan Jovićević prozvavši se „Zana“ po prvoj pevačici Zani Nimani, sa kojom snimaju novotalasni prvenac „Loše vesti uz rege za pivsku flašu“ (1981) i potom hit pop albume „Dodirni mi kolena“ (1982) i „Natrag na voz“ (1983). 
Nimanijevu menja Gajovićeva za albume „Crvene lale“ (1985), „Otkinimo noćas zajedno“ (1987) i „Zana“ (1988), a Živkovićeva dolazi samo za album „Zana“ (1989), da bi se po njenom odlasku do danas ustalila na mestu pevačice Jelena Galonić (udato Živanović). 
Po odlasku iz grupe, Nimanijeva je objavila samo samostalni album „Noćas pevam samo tebi“ (1986), da bi se potom preselila u Kanadu, dok je Jovićević napustio „Zanu“ 1999. godine, a sada živi u SAD. 

Povezana vest:  30. PO REDU DODELA 2013 MTV VIDEO MUSIC AWARDS ODRŽAĆE SE U BROOKLYNU U NEDELJU 25. AVGUSTA