Tiefschwarz 13. marta u Domu omladine 

tiefscwarz2Najveća muzička radionica po prvi put u Srbiji predstavlja Red Bull Music Academy Radio Night supported by Vip, projekat u sklopu kojeg će od marta do maja u Beogradu nastupiti četiri svetski poznata DJ-a.
Prvi će pred beogradskom publikom nastupiti TIEFSCHWARZ -Ali (Alexander) i Basti (Sebastian) Schwarz.
Ali i Basti Schwarz – braća i ljubitelji muzike, stvorili su Tiefschwarz iz strasti koju prema muzici gaje od 1990, kada su prvi put počeli da puštaju muziku kao DJ-evi u sada već legendarnim klubovima koje je Ali vodio u Štutgartu: „ON-U“ (1990-1993) i „Red Dog“ (1993-1997). Ova iskustva i njihova opsesija muzikom koju su slušali kako u samoj Nemačkoj, tako i van nje, ohrabrilo ih je da naprave sledeći korak, od DJ-eva ka producentima.
1996. stvoren je Tiefschwarz i počeli su da rade zajedno sa poznatim producentom Peterom Hoffom u Štutgartu. Nakon par remiksa, njihov prvi singl je izdat 1998. u Benztown-u i „Wave Music“ NY. Uspeh singla je motivisao Tiefschwarz da snime svoj debi album „Ral 9005“, koji je izdat od strane Four Music 2000. godine. „Ral 9005“ su zatim preuzeli Derrick Carter i Luke Solomon za svoju izdavačku kuću Classic Recordings u Engleskoj 2002. Album i naredna 4 singla (Thru a Little Window, Hello Again, Never, Nix) su sa entuzijazmom bili prihvaćeni od strane kako engleske, tako i međunarodne štampe, a da ne spominjemo sve veći fan klub ljubitelja njihove muzike.
2002. Classic je izdao i Alijev i Bastijev mix album „A Little Help For Your Friends“, a njihova DJ karijera je dostigla nove visine nakon turneja po Australiji, Americi, pa i svirkama koje su imali i u Brazilu i Rusiji.
2003. braća se sele u kreativni glavni grad Berlin, gde su otvorili novi studio zajedno sa novim producentom i prijateljem Jochenom Schmalbachom. Nastavljaju sa sjajnom karijerom kao remikseri (nakon prethodnog uspeha na remiksevima numera Masters at Work, Ultra Nate, Boogie Solitaire, Freaks, Isolee, Groove Armada), Ali i Basti nastavljaju da remiksuju numere od The Rapture, Cassius, Spectrum, Micatone, Lost & Alive, Lopazz, Osunlade, Minimal Compact, Truby Trio, DJ Hell, Kelis i Missy Elliott.
Poslednji singl koji su izdali za Classic je bio „Nix“ i predstavlja veliko finale veoma posebnog odnosa između njih i ove izdavačke kuće. Odatle su se zajedno udružili i stvorili „Fine records“ u Londonu (odeljenje Four Music, njihove prethodne kuće u Nemačkoj). Prvi singl je bio „Ghost Track“ koji je pratio remix Blacka Stroba nakon kojeg je izašao njihov fantastični „Misch Masch“ album, koji je pokazao ne samo njihov talenat kao DJ-eve, već i njihovo remiksing junaštvo na izdanju duplog CD-a.
tiefscwarzVeliki deo 2004. i 2005. su proveli žonglirajući između veoma popularne DJ karijere i pisanja i produciranja njihovog drugog i dugo očekivanog albuma „Eat books“. Prvi singl sa albuma „Isst“ izdat je 2005. i izglasan je za najbolji singl godine od strane Traxa i DJ magazina. Nakon toga su usledili „Wait and see“ na kojem je vokale pozajmio Chikinki, „Morning Siren“ s vokalima Matta B. Safera iz grupe The Rapture, praćeni singlom „Fly“ sa remiksom koji je radio Steve Bug, a zatim i „Damage“ sa Tracey Thorn praćen briljantnim Mandyjevim remiksom.
2006. je između ostalog bila i velika godina za remikse. Tri visoko profilna miksa od Depeche Mode „John The Relevator“, Maddonin „Get Together“, Roxy Music „Rain, Rain, Rain“ i Booka Shade „Darko“. Dodatno su izdali dva miks albuma – jedan za izvanredanu Fabric seriju, a drugi u kolaboraciji sa Time Warp festivalom u Nemačkoj.
tiefscwarz32006. je bila i godina kada je Tiefschwarz osnovao svoju izdavačku kuću – SOUVENIR. Projekat koji su Ali i Basti godinama uzbuđeno planirali sa starim prijateljem Arthurom Velasquezom, konačno je postao stvarnost. Prvo izdanje je naravno bila numera od Tiefschwarz pod nazivom „Hey“, ali pod drugim imenom „Ichundu“, što je kolege DJ-eve i štampu nateralo na zaključak da su Tiefschwarz još jednom bili u vrhu svoje lige. Ova izdavačka kuća je sebi ujedno urezala i definitivnu poziciju u dance izdavačkoj industriji današnjice, neprekidno izdavajući izvanredne numere umetnika kao što su Phonique, Riton, Tom Mangan, Ziggy Kinder, Ruede Hagelstein i The Psychonauts.2007, 2008, 2009.Pored putovanja po svetu radeći kao DJ-evi, Tiefschwarz su ponovo pomerili studio i uzeli Philipp Maier aka Sante on Board, za svoj novi studio i novog partnera…I tako se priča nastavlja…

Povezana vest:  Justin Timberlake je objavio novi album: Everything I Thought It Was