beastie-boys-3

EKSKLUZIVNO: POGLEDAJTE FILM „FIGHT FOR YOUR RIGHT REVISITED“ NA MTV KANALU!

Samo u okviru dva ekskluzivna termina – ove subote, 12. maja u 17:00 i u nedelju, 13. maja u isto vreme, gledaoci MTV kanala imaće priliku da u celosti pogledaju polusatno filmsko ostvarenje  „Fight For You Right Revisited“, čiju režiju i scenario potpisuje nedavno preminuli član sastava Beastie Boys Adam Yauch.

Jedan od osnivača legendarnog sastava Beastie Boys, Adam „MCA“ Yauch, preminuo je 4. maja 2012. godine, od posledica dugogodišnje bolesti. Iza sebe je ostavio pravu riznicu muzičkih i video ostvarenja, a jedno od njih svakako je i polusatni audio-vizuelni spektakl „Fight For Your Right Revisited“ iz 2011. godine, koji predstavlja produženu verziju spota „Make Some Noise“. Radnja ovog kratkog filma donosi zaključak priče koja se dešava u originalnom videu za numeru „Fight For Your Right“ iz 1987. godine i pruža uvidu u to šta su trojica junaka doživela nakon odlaska sa kućne žurke tog popodneva. Razbijanje izloga prodavnice pića, prosipanje piva po prolaznicima i konzumiranje opijata samo su neke od aktivnosti glavnih junaka, koji sagu završavaju breakdance takmičenjem protiv sebe samih, odnosno – svojih verzija iz budućnosti. U vremenski okvir od pola sata, koliko ovo ostvarenje traje, reditelj i pisac scenarija Adam „MCA“ Yauch uspeo je da „uglavi“ pojavljivanja velikog broja filmskih zvezda, pa tako uloge u filmu tumače Elijah Wood, Seth Rogen, Danny McBride, Will Ferrell, Jack Black, John C. Reilly, Susan Sarandon, Steve Buscemi, Orlando Bloom, Alicia Silverstone i mnogi drugi.

Povezana vest:  Eksplozivni Exit uz Napalm Death, Fear Factory, Terror i Nuclear Assault

Godine 1979. dvojica prijatelja osnovala su hardcore punk bend. Bili su to Michael Diamond i Adam Yauch, a sastav su „krstili“ imenom The Beastie Boys. Četiri godine kasnije pridružuje im se Adam Horovitz i tako nastaje jedan od najaktivnijih i najuticajnijih hip-hop sastava svih vremena. Bend iza sebe ima 8 studijskih albuma, 3 Grammy nagrade i ukupno 4 MTV nagrade. U aprilu 2011. godine Beastie Boys su objavili svoj poslednji album pod nazivom Hot Sauce Committee Part Two, čije je plasiranje bilo odloženo pošto je MCA dobio dijagnozu raka parotidne žlezde. Pre nego što je bolest uzela maha, MCA je režirao film „Fight For You Right Revisited“ za koji je napisao i scenario. Gledaoci MTV-ja imaće ove subote i nedelje od 17:00 ekskluzivnu priliku da pogledaju film na svom omiljenom kanalu i prisete se jednog od najvećih muzičara novog doba, Adama „MCA“ Yaucha.

Povezana vest:  X FACTOR ADRIA 2015, Upoznaćete novu, drugačiju Aleksandru!

R.I.P. MCA.