Vandal2

Vandal konačno objavio prvi album
 
Žestoka metal petorka iz Kumanova konačno je objavila dugo najavljivani album prvenac za izdavačku kuću Enterprise Records.
“U teškim vremenima kakva su sada, kada Vam se pruži prilika morate je ščepati svom snagom. Mi smo to uradili.”, kaže Damjan Milanovski, gitarista Vandala, i otkriva o kakvoj je prilici reč – “Ukazala nam se prilika da kod jednog poštenog i vrlo veštog čoveka snimimo albuma sa visoko kvalitetnom produkcijom po svetskim standardima. S obzirom na okolnosti i finansije nije bilo prostora za odugovlačenje, album smo snimili za svega dva dana! Čovek koji nam je pomogao zove se Valentino Skenderovski. Večno ćemo mu biti zahvalni zato što nam je poklonio ono što smo oduvek želeli – jednu šansu.”
Izdanje nazvano “Rough” donosi osam pesama snimljenih u skopskom studiju “Enterpise” kod pomenutog Valentina Skenderovskog.
Koncertna promocija albuma zakazana je za 9. jun u letnjem klubu Havana u Skoplju. Nakon toga Vandal kreće na turneju po državama bivše Jugoslavije. Izvesno je da će nastupiti na Eko Star festivalu  u Paraćinu gde će binu podeliti sa velikim brojem regionalnih zvezda, a ostali datumi koncerata kumanovske grupe uskoro će biti objavljeni.
Grupu Vandal, oformljenu 2006. godine, čine Bojan Stojanovski (vokal), Damjan Milanovski (gitara), Nenad Veljković (gitara), Andrej Micik (bubnjevi) i novopridoši Nenad Trenčevski (bas gitara).

 

Povezana vest:  Nišville 30. aprila obeležava Svetski dan džeza u Nišu i Briselu!