sophie elis backstor cover_2

Nakon meseci čekanja Beck’sperience dovodi Sophie Ellis Bextor!
 
Beck’sperience nastavlja da dovodi najveće zvezde svetske muzičke scene, a ovog leta beogradska publika će imati priliku da uživa u prisustvu jedne od najstilizovanijih diva – Sophie Ellis Bextor!
Britanska muzičarka Sophie Ellis Bextor predstaviće se domaćoj publici DJ setom 15. juna u klubu Plastic Light, a prodaja ulaznica počinje u četvrtak, 31. maja na redovnim prodajnim mestima kao što su Bilet centar (Trg republike), Eventim prodajna mesta, blagajna Doma omladine.
Pored toga što uvek prepoznaje dobru energiju, jak beat i najbolju zabavu, Beck’sperience već godinama oduševljava domaću publiku svetski priznatim imenima elektronske muzike. Nedavno su na Beck’sperience-u održanom u Novom Sadu nastupili DJ Umek i Beltek, a tokom proteklih godina brojna publika uživala je u muzici najvećih DJ zvezda kao što su Sven Väth, Laurent Garnier i Tiga. Nastup The Chemical Brothers zapamćen je kao jedan od najvećih muzičkih događaja u proteklih nekoliko godina, dok su fantastični nastupi Eric-a Prydz-a i  DJ-a kojeg je skoro nemoguće bukirati, Paul van Dyk-a potvrdili da je Beck’sperience visoko pozicioniran u sferi clubbing-a.
Sophie Ellis Bextor se na muzičkoj sceni pojavila krajem devedesetih kao deo benda “The Audience”, a u Beograd dolazi sa sa svojim mužem, basistom benda The Feeling”, Richard Jonesom. Poznata po harizmi i neverovatnoj energiji, Sophie, koja ima višegodišnje aktivno iskustvo kao DJ, trebalo je da u srpsku prestonicu stigne 2. marta u poodmakloj trudnoći, ali je nastup u poslednjem trenutku pomeren radi zdravlja majke i bebe. Sophie je poslednji put svoje veštine kao DJ pokazala u februaru na velikoj žurci magazina GQ u Londonu.
Prvi solo album pod nazivom “Read My Lips”, Ellis Bextor objavljuje 2001. godine, da bi godinu dana kasnije izdala dopunjeno izdanje. Album postaje jedno od omiljenih disko-pop ostvarenja decenije i dospeva na drugo mesto britanske liste, a sa njega se izdvajaju hitovi “Murder on Dancefloor”, “Get over you” i obrada pesme “Take Me Home”, koju u originalu izvodi Cher.  Pesma “Murder on Dancefloor” ostaje njen najveći hit, koji je na britanskoj listi proveo čak dvadeset tri sedmice. Iste godine biva nominovana za najbolju pevačicu na dodeli BRIT nagrada, a nominacije u toj kategoriji stižu i naredne dve godine. Drugi album Shoot from the Hip” objavljen je krajem 2003. godine, nakon čega pravi pauzu do 2007, kada izdaje Trip the Light Fantastic”. Oba izdanja prolaze veoma zapaženo, ali ne dostižu uspeh prvenca. Saradnja sa dens bendom Free Masons” donosi joj novi svetski hit Heartbreak (Make Me A Dancer)”, koji je obeležio leto 2009. godine, a odmah nakon toga uradila je zajedničku numeru sa čuvenim svetskim DJ-em Arminom Van Burenom „Not Giving Up On Love“. Prošle godine objavila je četvrti studijski album pod nazivom “Make a Scene”, a trenutno je aktuelna u singlu “Rock With You” što je njena saradnja sa jednim od najpopularnijih disk džokeja, Bob Sinclair-om.
Dobro se pripremite, jer je odbrojavanje do Beck’sperience-a počelo!

 

Povezana vest:  IL DIVO OBJAVLJUJE ALBUM SA NAJVEĆIM HITOVIMA