rita_ora

RITA ORA – MTV PUSH ARTIST ZA JUN

Da ne pravi pogrešne poslovne poteze Jay Z je još jednom dokazao kada se odlučio da „uzme pod svoje“ maldu britansku pevačicu Ritu Oru. Već sa prvim singlom „How Do We (Party)“, koji je u februaru ove godine izvela na jednoj američkoj radio stanici u društvu svog mentora, videlo se da je Riti uspeh predodređen. U Velikoj Britaniji se predstavila hitom “R.I.P”, koji je uradila u duetu sa reperom Tinie Tempahom, a koju je producirao poznati duo Chase & Status. Ipak, spisak zvučnih imena koji okružuju ovu talentovanu pevačicu se ne završava ovde. Na njenom debi albumu vredno rade Will.i.am, Ester Dean, Drake, The-Dream, Stargate i Kany West, a album će biti satkan od uticaja različitih muzičkih žanrova, počevši od popa, preko soula, do džeza. Dok svi željno iščekuju njen prvenac, u junu mesecu je gledajte kao MTV Push izvođača.

Povezana vest:  EXIT LETO LJUBAVI SE NASTAVLJA – JOŠ DVA DANA DO REVOLUTION FESTIVALA

Rođena pre 22 godine u Prištini, sa samo jednom godinom preselila se u London, gde se školovala i u kojem i danas živi. Pevanjem se bavila od malena, dok je prvi značajniji izlet u muzičke vode napravila 2009. godine na audiciji za engleskog predstavnika na “Pesmi Evrovizije”, gde je prošla kvalifikacije, ali se naknadno povukla iz daljeg takmičenja, jer se nije osećala dovoljno spremnom. Iste godine počinje da peva po klubovima, gde je primećuje jedan od predstavnika izdavačke kuće “Roc Nation”, čiji je vlasnik Jay Z. Samo nekoliko dana kasnije, Rita odlazi u New York, gde upoznaje svog današnjeg mentora i potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor.

Povezana vest:  Vasil Hadžimanov: Velika je odgovornost nastupati na Beogradskom džez festivalu

Kao i što se očekivalo, mnogi je porede sa Rihannom, što ovoj plavokosoj pevačici ni malo ne smeta. “Mislim da je to veliki kompliment. Nas dve smo deo iste porodice, istog tima, pa je takvo poređenje krajnje očigledno. Ipak, ono može samo da mi laska, stoga ga prihvatam od srca.”

Povezana vest:  MIKA "CELEBRATE" PREMIJERNO NA MTV KANALU!!!

Da li će Rita dostići slavu u kojoj uživa RiRi ostaje da se vidi, ali je sigurno na dobrom putu…