volkova_sisters

SUBA NA EXITU: ZVUČNO-VIZUELNI SPEKTAKL BOEMKLATSCH RECORDS, UKUS RUSKOG ANDERGRAUNDA I NAJBOLJE IZ KC GRAD

Već četvrtu godinu zaredom, jedna od najmlađih bina Exit festivala, Suba stejdž, posvećen novosadskom kompozitoru zavidne svetske karijere, Mitru Subotiću Subi, predstaviće umetnike iz različitih zemalja. Suba stejdž je posvećen svima koji u muzici pomeraju horizonte, otvaraju nove prostore i spajaju svetove, povezuju i stvaraju nove žanrove, eksperimentišu i otkrivaju. Baš onako kako je to radio i Suba.

Ove godine Suba stejdž je u znaku saradnje i povezivanja. Baš kao što je Suba povezao Novi Sad sa Brazilom. U saradnji sa holandskim časopisom DJ Broadcast u petak na Suba Stejdž dovodimo jednu od najzanimljivijih evropskih dens etiketa, BOEMKLATSCH RECORDS, koja će se predstaviti kroz fantastični Equalizer šou! Osnovu ovog spektakla čini ukupno šesnaest tri metra visokih projekcionih stubova na koje se projektuje video meping rađen posebno za ekipu koja će nastupiti to veče: Bart B More, Mike Mago, NAT 89, TWR72, Rip Tide, Pretty Young Trouble, Boemklatsch i Baskerville.  Petak na Suba Stejdžu biće sigurno jedna od najluđih žurki predstojećeg Exita!

U saradnji sa ruskim internet portalom www.lookatme.ru u subotu vam predstavljamo ukus ruskog andergraunda!  Prvi nastupaju Trud – najbolji novi ruski indi bend.  Posle njih svira najnovija garažna atrakcija is St. Peterburga – Elektra Monsterz. Tako žestok i zdrav rok skoro niste čuli, a verovatno ni očekivali da čujete iz Rusije. Stoned Boys su jedan od najzanimljivijih bendova na bogatoj ruskoj novoj sceni. Ovi veoma mladi momci kombinuju najrazličitije uticaje iz elektronske muzike stvarajući nešto što je jedan recenzent nazvao kosmo-dens. Ishome je mlada producentkinja i DJ iz Krasnodara, potpuno nesputana žanrovima. Njen nastup biće poslastica za one koji vole ozbiljnost, ali ne i isključivost u elektronskoj muzici. Mark Schedrin i Leonid Lipelis spadaju u sofisticiraniju ekipu srednje generacije ruskih didžejeva. Biće to jedna žurka sa stilom!

Povezana vest:  Koncert Orthodox Celtsa 17. marta u Dom omladine

Suba Stage će u četvrtak otvoriti najbolji mađarski novi bend –Volkova Sisters. Ovaj fenomenalni alternativni bend koji uzbudljivo meša mračne i eterične osamdesete sa savremenom produkcijom uskoro se seli u London, tako da vam je ovo možda poslednje prilika da ih vidite pre nego što postanu veliki! Obavezno za sve koji vole posebne ženske vokale! Isto veče nastupiće i najvrelija španska elektronska atrakcija – The Zombie Kids! Kraljeve madridskog alter-partijanja pratiće poseban low-fi svetlosni šou ALO 3000 čiji je autor mladi španski umetnik, Carlos Saez. U četvrtak će se predstaviti i neke od najzanimljivijih klupskih večeri beogradskog KC GRAD. Idemo na Mars je veče posvećeno domaćoj autorskoj elektronskoj muzici, a takođe i popularna radio emisija na talasima B92 radija, koja se bavi promocijom domaćih elektronskih izdanja. Pored njih, na Subi će gostovati i Banda Panda, grupa mladih ljudi koja dve godine unazad u KC Gradu organizuje konceptualne žurke, gde osim interesantnog muzičkog lajn apa, uvek možete očekivati i neki zanimljiv umetnički performans.

Povezana vest:  "Nuvel Vag" gosti na koncertu francuske pevačice Zaz

U nedelju dolazi još jedno čuveno klupsko veče iz KC Grad: It’s A Dubstep Thing. U pitanju je najpopularnije beogradsko veče posvećeno dubstep zvuku, te će kroz ovaj nastup na Subi biti predstavljena ovdašnja dubstep elita! Isto veče nastupiće i The Middle Beast – najnovije čedo najboljeg bliskoistočnog didžeja pod imenom Jade. Jade je ovog puta odlučio da umeša orijentalne uticaje sa najmodernijom elektronikom, a u priču je uključio i svog omiljenog vidžeja– TM. Suba stejdž će ove godine zatvoriti Playground Syndicate, koji dolazi kao rezultat bratimljenja festivala EXIT i Bestival.  Noah ‘Rhythmtree’ Priddle, Neil ‘Beavz’ Beaver i Tim ‘AV Circus’ Martin otkriveni su prošle godine na DJ takmičenju koje organizuje Bestival, nakon čega su otvorili čuvenu Bollywood binu na festivalu. Bestival ih ove godine šalje kao pozdrav Exitu na Subu. Playground Syndicate obećavaju žurku za sva čula u kojoj nije nijedan muzički žanr nije isključen!

Povezana vest:  MARCO MENDOZA: Jedva čekam da publici u Srbiji predstavim svoju muziku!

Specijalni gost Suba bine ove godine je Kulturni centar Grad. KC Grad postoji već 3 godine, i bavi se promocijom alternativne, savremene i andergraund kulture u Beogradu. Organizuje izložbe, radionice, debate, koncerte, konferencije, književne večeri i mnoga druga kulturna dešavanja. Pored gostovanja klupskih večeri, KC Grad će u saradnji sa organizacijom Kišobran tokom četiri dana festivala na Subi realizovati interaktivnu video instalaciju, koja je rezultat Kišobranove VJ radionice, pod imenom „Vizuelno igralište“.

U organizaciji KC Grad na otvaranju Suba stejdža biće prikazana i projekcija filma Gold Along the Banks,

dokumentarnog filma Nikole Zečevića o beogradskoj kreativnoj sceni.  Kulturni centar GRAD će specijalno za ovu priliku dekorisati Suba Stage svetlosnim instalacijama Aleksandre Stratimirović.