Madonna_Super_Bowl

Madona naljutila Le Penovu

 

Liderka francuske desničarske stranke Nacionalni front, Marin Le Pen, burno je reagovala zbog korišćenja njenog lika na Madoninom koncertu prošlog četvrtka u Tel Avivu. Naime, pre nego što je Madona intonirala pesmu „Nobody Knows Me“, u video pozadini se pojavila slika Le Penove sa kukastim krstom na čelu, a odmah potom i slika Adolfa Hitlera, u očiglednoj asocijaciji između njene i nacističkog lidera.

Povezana vest:  Mjuzikl o grupi Spice Girls

-Ako to učini u Francuskoj, sačekaćemo je na krivini – kazala je ljutito u izjavi za AFP predsednica Nacionalnog fronta, dodajući da „ostarele pevačice imaju potrebu da se o njima priča, te je razumljivo što posežu za ovakvim ekstremima“.

S obzirom da je Le Penova pravnica, francuski mediji ne isključuju mogućnost podnošenja tužbe protiv američke pevačice.  Ovo nije prvi put da Madona na koncertima koristi likove pojedinih diktatora i ličnosti čije politike i postupke kritikuje. Tokom turneje „Confešions Tour“, 53-godišnja pevačica je iza sebe projektovala fotografije Žan-Mari Le Pena, oca Marin Le Pen, Sadama Huseina i Osame bin Ladena.

Povezana vest:  Džimi Karter osvojio svoj drugi Gremi