ESC10_Eurovisionlogo_PINKVečeras Srbija bira svog predstavnika za Eurosong

Gledaoci Radio-televizije Srbije večeras će izabrati svog predstavnika za ovogodišnji 55. po redu Eurosong. Glasovima publike biće odlučeno ko će od troje finalista predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije, Emina Jahović, Milan Stanković ili Oliver Katić. Direktan prenos možete da pratite od 21:00 na Prvom kanalu RTS-a, a naši ljudi u dijaspori moći će sve da isprate na Satelitskom programu kao i live stream na Internet portalu RTS-a. 
U okviru emisije „Tri pa jedna za Oslo“, gledaoci će premijerno čuti tri kompozicije svetski poznatog i priznatog autora Gorana Bregovića u izvođenju troje finalista.
Imena izvođača data su po azbučnom redu, a redosled njihovog nastupa biće određen na samom početku emisije.
Posle audicije na kojoj su učestvovali Željko Vasić, Milan Stanković, Minja Samardžić, Emina Jahović, Marija Lazić, Nenad Ćeranić, Oliver Katić, Jelena Marković, Marko Vulinović i Adil Maksutović, Radio-televizija Srbije i Goran Bregović odlučili su da na finalnoj večeri nastupaju Milan Stanković, Emina Jahović i Oliver Katić uz vokalnu pratnju Jelene Marković.
Voditelj nacionalnog izbora za predstavnika Srbije za „Pesmu Evrovizije 2010“ biće Maja Nikolić.
U revijalnom delu programa nastupiće dosadašnji učesnici „Pesme Evrovizije“: Jelena Tomašević, Marija Šerifović i Marko Kon, ali i velike muzičke zvezde sa ovih prostora Zdravko Čolić, Haris Džinović, Severina i grupa „Regina“. Svi oni pevaće kompozicije Gorana Bregovića. 
Pored revijalnog dela emisije, finalisti će takmičarske kompozicije izvesti dva puta, kako bi omogućili gledaocima da što lakše odaberu predstavnika Srbije u Norveškoj maja ove godine.
Sav prihod od SMS poruka koji pripada RTS-u namenjen je izgradnji treće beogradske Sigurne kuće, akciji koju je Javni servis Srbije pokrenuo decembra 2009. godine.

Povezana vest:  Rumunska zvezda Inna želi da sarađuje sa Dulce Marijom