Autopark_by_Nemanja_Djordjevic_2 

AUTOPARK NA EXIT ETIKETI
 
Album sastava Autopark, „Autopakao“, izdat u februaru ove godine za kuću „Odličan hrčak“, kao i za britanski „Parobrod“, biće sutra izdat i na Exit etiketi i dostupan za besplatno preuzimanje na sajtu www.exitmusic.rs .  Ovo je četvrti po redu album beogradskog benda koji svoj zvuk definiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, otrovan uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka.
Već više od decenije, ujedinjeni u stvaranju sopstvene muzičke melodrame, beogradski bend Autopark se i dalje bori kako sa ličnim, tako i sa društvenim demonima. Često je okarakterisan kao bend alternativnog muzičkog usmerenja, čiji zvuk predstavlja spoj ispovednih tekstova utopljenih u gitarsku buku i pevljive melodije, mada, članovi benda ne vole definicije u muzici, jer to kompromituje slobodu. Muzika je organska potreba, to je sve.
Prvi album Autoparka ‘10plus1’ je samizdat kao album na internetu (2004.), drugi album ‘Osećanja za poneti (2006.) je izašao za Multimedia records, a treći album ‘Sve dalje’ (2009.) je izašao kao samizdat CD.
Četvrti album Autoparka, ’’Autopakao’’ predstavlja „povučeniji“ album u odnosu na prethodne. Manje je distorzije, a više atmosfere, ambijenta i zahavaljujući trudu producenta albuma, Saše Jankovića – više muzike, šta god i kakva god ta muzika bila i ma šta ona značila. Tekstovi i dalje govore o međuljudskim odnosima, o okruženju, propalim vezama i stalnim preispitivanjima.
Publika je do sada imala prilike da gleda Autopark nekoliko puta na EXIT festivalu i na koncertima po zemlji i regionu, a pažnju šire javnosti skrenuli su spotovima za pesme sa “Autopakla”: ‘Autookean’, ‘Mi pomeramo stvari’ (iz filma “The Box”) i ‘Orvel Džordž’ .
Na albumu ‘’Autopakao’’ su svirali: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara, vokal), Dušan Lopušina (gitara), Milan Bogdanović (bas), Dejan Utvar (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).
Autopark se ponosno pridružuje EXIT etiketi u borbi za važne vrednosti koje umiru.
Autopark danas čine: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara, vokal), Dušan Lopušina (gitara), Aleksandar Šišić (bas), Bojan Dmitrašinović (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).

 

Povezana vest:  Miley Cyrus: Pa što ako pušim marihuanu, nisam nikoga ubila