MSR6

„Mostar Sevdah Reunion“ 22. juna u Domu Sindikata

Čuvena grupa „Mostar sevdah reunion“, održaće svoj veliki beogradski koncert u petak 22. juna u 20:30h u Domu Sindikata.

Nedeljko Kovačevič, frontmen benda „Mostar sevdah reunion“, ne krije radost zbog beogradskog nastupa: „Nastupićemo u Beogradu u punom sastavu, sa svih osam muzičara, jer Beograd ni ne zaslužuje ništa manje. Izvešećemo duete koje smo uradili sa najboljim muzičarima sa naših prostora poput Esme Redžepove, Šabana Bajramovića, Lilljane Petrović Buttler, Halida Bešlića, Tife, Željka Samardžića… Možda neki od njih budu i gosti na koncertu, ali to ćemo ostaviti kao iznenađenje!“.

Povezana vest:  Lovefest sprema najvrelije leto do sada

Ono što je izvesno je da će, kao jedan od gostiju, na koncertu nastupiti i popularni bosnaski pevač Al Dino: „Velika mi je čast što ću u Beogradu nastupati sa vrsnim muzičarima i pre svega mojim odličnim prijateljima, grupom „Mostar sevdah reunion“. Nadam se da će svi posetioci koncerta uživati u našoj zajedničkoj pesmi „Nikad mi se ne spava“ koja predstavlja nesvakidašnju fuziju sevdaha i bluza.“

Poznati kompozitor i menadžer Saša Dragić, takođe najavljuje kvalitetnu muziku: „Očekujem jako dobar provod, goste iznenađenja i pre svega odličnu muziku jer samo uz dobru muziku možemo da shvatimo koliko je život lep! A sevdalinke su jedne od najlepših pesama, jer iako pevate tužne pesme vama je lepo“, rekao je Saša Dragić.

Povezana vest:  Benny Blanco, Tainy, Selena Gomez i J Balvin predstavili novi spot!

Karte za koncert još uvek se mogu naći u prodaji po ceni od 1500, 1800 i 2000 dinara.

Grupa „Mostar sevdah reunion“ već godinama puni dvorane širom sveta! Do sada su izadali devet albuma na kojima su sarađivali sa mnogim zvezdama iz regiona. Za svoje pažljivo odabrane numere u jazz, blues, etno, country i rock aranžmanima nominovani su za nagradu „Nemačkih izdavačkih kritičara“ u kategoriji najboljeg folk izdanja.
Njihova priča inspirisala je čuvenog režisera Pjera Žalicu da o grupi napravi dokumentarac. Nekoliko godina kasnije, i BBC je odabrao „MSR“ za snimanje svog dokumentarnog filma „Bridge of Bosnian Blues“ koji je premijerno prikazan u Londonu.
Vođeni idejom da se bosanska ljubavna pesma – sevdalinka, predstavi svetu, za osam članova koliko broji „Mostar sevdah reunion“ muzički poznavaoci tvrde da je reč o do sada najjačoj muzičkoj ekipi na našim prostorima.

Povezana vest:  Koncert Vlada Georgieva u Madlenijanumu