Terraneo 2012

THE ROOTS, THIEVERY CORPORATION, THE XX, THE HORRORS, THE TING TINGS, FRIENDLY FIRES I GROOVE ARMADA NA TERRANEO FESTIVALU!
 
Drugi po redu Terraneo festival održaće se u Šibeniku, od 7. do 10. avgusta. Više od stotinu međunarodnih i domaćih izvođača svojim će svirkama začiniti ovogodišnji Terraneo. Njihovi nastupi raspoređeni su u četiri festivalska dana na čak sedam festivalskih pozornica.
Na binam Terraneo festivala ove će godine nastupiti bendovi The Roots, Thievery Corporation (live), Groove Armada (DJ set), The Ting Tings, Friendly Fires, The xx, The Horrors, Parov Stelar Band, Digitalism, The Vaccines, Jon Spencer Blues Explosion, Anna Calvi, Swans, The Stephen Malkmus & The Jicks, The Notwist, Future Of The Left, Aeroplane, The Very Best, Tuneyards, Golem, Gatuzo, Elemental, Dječaci, Dan Mangan, Future Islands, Max Tundra, The Toronto Drug Bust, Ola Horhe, Jarboli, Kandžija, Erotic Biljan and His Heretics, Wild Beasts, 65daysofstatic, Beardyman, We Were Promised Jetpacks, MJ Cole, DâM FunK (live), Yip Deceiver, Goribor, Cinkuši, Mika Male, Vuneny, Žoambo Žoet Workestrao… i mnogi drugi.
Festival Terraneo se održava u napuštenoj kasarni nedaleko od centra Šibenika, koja se za vreme trajanja festivala pretvara u pravi mali grad koji poprima atmosferu Woodstocka! Lociran u srcu Dalmacije i s datumom održavanja početkom avgusta, Terraneo je savršena destinacija za hiljade mladih urbanih ljudi željnih zabave. Još jedna pogodnost na ovom festivalu je kamp, koji će učiniti boravak što ugodnijim. Terraneo kamp smešten je na festivalskoj lokaciji i ima kapacitet od oko 4000 mesta. Više informacija možete pronaći na  www.terraneofestival.com.
Ulaznice za Terraneo festival mogu se kupiti po ceni od 3.820 RSD za pojedinačne karte, ili 7.130 RSD za jedinstvenu četvorodnenvu ulaznicu – na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji (www.eventim.rs). Cena kamp mesta u tajanju od šest dana iznosi, 3340 RSD. Deca do 14 godina starosti imaju besplatan ulaz na festival, pod uslovom da dolaze uz pratnju punoletne osobe koja ima kupljenju ulaznicu.
Prvo izdanje festivala Terraneo je u avgustu 2011. godine u Šibenik privuklo više od 30.000 posetilaca iz cele Evrope. Program u trajanju od 5 dana, sa više od 120 izvođača na 3 open-air pozornice i dva DJ hangara, predstavio je izvođače kao što su La Roux, The National, Janelle Monáe, The Fall, Crystal Castles, Mogwai, Liars, The Raveonettes i mnoge druge.  Ne pamti se da se ikada dogodilo da je jedan festival u Hrvatskoj rasproda 1000 ulaznica, a da još nije objavio ni jednog izvođača, i to u svega nedelju dana. To se dogodilo drugom izdanju Terraneo festivala kada je rasprodat prvi paket promotivnih ulaznica za festival.
Drugu godiu za redom Terraneo festival uvršten je na listu 10 najboljih evropskih letnjih pop i rock festivala, prema izboru britanskog lista The Telegraph, uz rečenicu: „Ovaj petodnevni, ekološki orijentisan festival, smešten pored atraktivne šibeničke luke, nudi aktuelne izvođače, kao i mogućnosti putovanja koja uključuju izlete brodom na ostrva i u obližnje nacionalne parkove“.
Terraneo festival razvija i neguje koncept društveno odgovorne i ekološki svesne i savesne zabave! Terraneo će i ove godine uključiti bogat ekološki program koji za cilj ima da usmeri i edukuje po pitanju društvene odgovornosti i ekološke osvešćenosti. Na nedavno održanoj dodeli DM Green City nagrada, Terraneo je nagrađen sa čak dva priznanja: nagradom za korporativno dostignuće u zaštiti okoline, kao i Grand Prix nagradom među svim nagrađenim ekološko odgovornim hrvatskim organizacijama! Posetioci sajta Muzika.hr izabrali su Terraneo kao najbolji hrvatski letnji festival 2011. godine.

 

Povezana vest:  MVP I MTV VAM POKLANJAJU ALBUM NA MTV.RS