CACADOU LOOK uskoro u prodaji

Cacadou look - coverNakon što je Jugoton predstavio u okviru edicije 2 na 1 duet Denis i Denis i grupu Xenia, riječku scenu 80-ih zaokružuju s ženskom rok grupom Cacadou Look. Ovo izdanje kao i predhodna dva, uskoro će se naći u prodaji. 
Iako su ženske grupe tih godina na svetskoj muzičkoj sceni bile sasvim normalna pojava (The Runaways, The Belle Star, The Fuzzbox, The Bangles), Cacadou Look je jedina ženska rok grupa koja je u tom vremenu ostavila nezaobilazan trag u jugoslovenskoj muzičkoj istoriji. Ovo 
Grupa je pod imenom Cacadou nastala 1983 godine na sasvim neuobičajen način. Osnovale su je sestre Jasmina (vokal) i Tatjana Simić (bubnjevi), Suzi Kožić (bas) također sestre Sandra (gitara) i Tamara Vrančić (klavijature). Njih pet su odlučile da naprave grupu, u znale da sviraju. Zabavljale su se sa muzičarima, odlazile na koncerte i visile na probama. Mladići su počeli da ih uče da sviraju, a kada su otišli u vojsku njima su ostali instrumenti i godina dana za napredovanje.
Zahvaljujući prvim demo snimcima „Sama“ i „Kao pesma“ koji su se redovno vrteli na radio programima, 1987. godine potpisuju ugovor za Jugoton i objavljuju debi LP „Ko marl za čari“. Time postaju prva ženska grupa koja je izdala albuma. Pored pesama „Moj car (Među velikim muškarcima)“, „Gledam ga dok spava“, „Mutno jutro“, to je i obrada „It’s So Easy“ Badi Holija (Buddy Holly) u prepevu „Tako lako“ i kompozicija „Ne dozvoli“ Vlade Divljana (ex Idoli) koji je na tom snimku svirao gitaru.
Njihova pitka i šarmantna pop muzika lako im je obezbedila mesto u medijima, a koncertni nastupi su razuverili sve one koji su smatrali da su u studiju umesto njih svirali iskusni muzičari.
Drugi album „Uspavanka za Zoroa“ iz 1989. godine producirao je Ted Hejton (Ted Hay-ton) iz sastava Art Of Noise Privigen njihovom muzikom, Ted je uradio dve engleske verzije pesama sa druge plače i tim snimcima je pokušao da zaintrigira engleske izdavače. Njegov trud nije doneo pozitivne rezultate. U svakom slučaju, drugim albumom Cacadou Look su opravdale epitete kojima su dočekane i ponudile još nekoliko hitova: „Baum Bam Bam“, „Budi mi prijatelj“, „Baš kao nekad“ i „Krenite s nama“ (obrada „Let’s Stick Together“ iz repertoara Brajana Ferija)„
Zalet koji su tom pločom uzele, prekinuo je dolazak rata i grupa je prestala sa radom. 

Povezana vest:  Koncert: Ian Siegal Band u sredu, 23. novembra u 20:00 u Domu omladne