in_music-2011

INMUSIC FESTIVAL: Vidimo se 2013. godine!
 
Završio je sedmi po redu INmusic festival. Pod izuzetno visokim temperaturama ove je godine na festivalu nastupilo pedesetak izvođača pred oko 50000 posetilaca u ukupno tri dana održavanja festivala. Osim glavnog muzičkog dela programa, koji je ponovo zabeležio nastupe koji će se upisati u muzičku istoriju ovoga grada, poput onaj New Ordera ili izvrsnog Franza Ferdinanda, isto kao što su proteklih godina to učinili nastupi Cavea, Kraftwerka, Stoogesa, Mobya i mnogobrojnih drugih koji su posetili Zagreb zahvaljujući INmusicu, predstavljeni su originalni popratnih muzički i nemuzički  dodatni sadržaji festivala. Posetioci su zaposeli baš sve dodatne sadržaje festivala, od pozornice Tko pjeva zlo ne misli, Night Stagea, Balkan partya pa sve do Silent Partya, ljudskog jukeboxa i Nargila Chill Out bara, i to do ranih jutarnjih sati.
INmusic festival predstavio je i posebno vizualno uređenje festivala putem festivalskih zastava, umetničkih instalacija na javnoj rasveti te uređenjem drveća.
Ovogodišnji INmusic festival pokazao je da je puno više od muzičkog festivala i koncerata, INmusic festival je događaj koji pruža jedinstven doživljaj i iskustvo, a u tom duhu organizacija će nastaviti te će se tako i sledeće, 2013. godine na festivalu predstaviti originalni i zanimljivi sadržaji.
Sedmo izdanje INmusic festivala obeležila su i velika međunarodna priznanja: CNN-ovo uvrštavanje INmusic festivala među 50 najboljih festivala na svetu te Googleov odabir INmusic festivala među najvažnija svetska muzička događanja putem live prenosa INmusic festivala na You tubeu u celom svetu.
U izuzetno teškim recesijskim okolnostima INmusic festival potvrdio je svoju poziciju najvećeg i najvažnijeg hrvatskog muzičkog festivala, podigao je festivalske standarde u region na znatno viši nivo, ostvario je izuzetna međunarodna priznanja te time postao jednim od ključnih kulturnih i turističkih događanja u Hrvatskoj i Zagrebu.

 

Povezana vest:  Promocija albuma grupe The Frajle - "B STRANA LJUBAVI" i koncerti u Beogradu i Novom Sadu u humanitarnoj noti