MISIA_RUASKoncert fado pevačice Misije na Kolarcu 

Koncert poznate fado pevačice Misije (Misia) sa pratećom grupom biće održan 14. aprila u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, u okviru Ciklusa „Velikani muzičke scene – vorld mjuzik“ (world music), koji organizuje Centar za muziku Kolarčeve zadužbine. 
U saopštenju organizatora se navodi da će Misija nastupiti u Beogradu u okviru turneje na kojoj promoviše svoj najnoviji CD i da će dan pre koncerta na Kolarcu, Misija nastupiti u Srpskom narodnom pozoirštu u Novom Sadu. 
Misija je rođena u Portu i donela je revoluciju u fado muzici, oslobodivsi je sterotipnih formi. 
Tokom svoje karijere izgradila je potpuno novi stil, a njen fado je kombinacija stila Amalije Rodrigez, na koji je dodala tradicionalne instrumente (bas, klasičnu i portugalsku gitaru, senzualnu harmoniku i violinu) a od najboljih portugalskih pesnika je preuzela stihove za svoje pesme. 
Iako fado uglavnom peva na portugalskom, ona neke teme donosi i na španskom, francuskom, katalonskom pa čak i na engleskom jeziku. 
U saopštenju se dodaje da je u toku promotivna prodaja ulaznica za koncert, po ceni od 2.000 dinara, na blagajni Kolarčeve zadužbine. 

Povezana vest:  Damir Urban promoviše album "MAMUT" u Beogradu