Vrooom, Exit 2011, foto - Bogdan Pedovic

Vrooom na Sarajevo Film Festivalu i 100. izvođenju Kose
 
Grupa Vrooom će 6. jula održati koncert na jednom od najznačajnjih festivala u ovom delu Evrope – Sarajevo Film Festivalu, koji se održava od 6. do 14. jula.
Na ovoj renomiranoj filmskoj svetkovini, koju svake godine poseti više filmskih zvezda svetskog nivoa (i preko 100.000 gledalaca) – ove između ostalih i čuvena engleska glumica Šarlot Rempling (Charlotte Rampling), grupa Vrooom će nastupiti prvog festivalskog dana u Domu mladih zajedno sa bendom Bombay Štampa, koji predvodi poznati glumac, reditelj i muzičar Branko Đurić Đura. Oni će svirati u okviru serije koncerata pod nazivom Sarajevo Music Stage (pored njih, tokom festivala nastupiće i Bajaga & Instruktori, Kultur Shock, Urban & 4, Mostar Sevdah Reunion…). Kao gosti benda Vrooom ovom prilikom nastupiće na klavijaturama Aleksandra Vučelić iz beogradskog electro-pop sastava inje i multiinstrumentalista Cristian Wagner iz grupe Misteria Carpatica.
Nakon toga, 10. jula, hit predstava Ateljea 212 Kosa, u kojoj grupa Vrooom izvodi poznate numere Galta MacDermota u aranžmanima Marka Grubića,  imaće svoje 100. izvođenje. Sa preko 35.000 gledalaca u Beogradu u nešto više od dve godine, Kosa je jedna od najgledanijih predstava u regionu. Predstava je igrala u nekoliko gradova na području bivše Jugoslavije.
Bend nakon ovih koncertnih aktivnosti počinje snimanje spota za numeru Izlaz čija će se premijera dogoditi u septembru ove godine, a u čije stvaranje će biti uključeni i obožavaoci grupe. Tokom oktobra, Vrooom ce objaviti novi maksi singl sa muzikom komponovanom za predstvu koja se radi po komadu Oskara Vajlda Salome u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorista Sombor.

 

Povezana vest:  POZIVAJU SE SVI KLABERI, SJAJNI MIKE STEVA OVOG PETKA U KLUBU "DOT"