Resonate_1

RESONATE NA EXIT FESTIVALU

Rezonirajte i na Exitu uz nesvakidašnji Resonate objekat, u lounge ambijentu i uz prateću muziku po izboru naših najtalentovanijih mladih umetnika, svake večeri od 22.30h.
U četvrtak, 12. jula, Kišobran DJ tim predstaviće nam najbolje od svetskog alternativnog roka, od preteča do današnjih heroja, sve ono za šta je vredelo živeti i slušati rokenrol. Drugi dan festivala Jan Nemeček, jedan od naših najtalentovanijih umetnika u oblasti savremene klupske elektronske muzike, predstavlja svoju beskompromisnu autorsku viziju – audio performans kome nije na umu samo zabava. U subotu, 14. jula, DJ Žozi, predvodeći novi talas domaćih hip hop didžejeva, odvešće nas sa one strane strogih žanrovskih podela. Konačno, poslednji dan festivala, Resonate lounge ugostiće projekat koji čine Nemanja Aćimović, Vukašin Marković, Boris Mladenović. Njihov autorski, konceptualni live super-session koji će trajati do ranih jutarnjih časova najavljuje novu spektakularnu saradnju utemeljenu na iskustvima beogradskog undergrounda.

Povezana vest:  Mjuzikl sa pesmama Depeš Moda

Posetioci ovog zanimljivog kutka na Exit festivalu svake večeri od 21h moći će da prate Resonate visual, koji će predstaviti film o prvom, martovskom Resonate festivalu, video radove umetnika koji su se tom prilikom predstavili publici, snimke radionica i predavanja. Mnoštvo Resonate svetla i boja pratiće i Resonate muzički eksperiment.

RESONATE festival nastao je u saradnji između Doma Omladine Beograda, organizacije Magnetic Field B i londonske kompanije za promociju digitalne scene CreativeApplications.net sa osnovnim ciljem da na jednom mestu okupi najznačajnija imena današnje kreativne industrije u Evropi. Premijerni događaj u trajanju od dva dana održan je u martu 2011. uz učešće preko 30 teoretičara, umetnika, profesionalaca i aktivista iz celog sveta. U ovom trenutku, RESONATE predstavlja projekat u razvoju sa ciljem da preraste u institucionalnu platform koja pruža nove mogućnosti mladima u regionu koji se na bilo koji način bave digitalnim umetnostima ili novim medijima i tehnologijama.

Povezana vest:  Džamal Tomas na Nišvilu