exit_selo_2012

EXIT 2012

U kampu najviše Britanaca i Holanđana

 

Mladi iz Velike Britanije i Holandije najbrojniji su gosti festivalskog kampa „Egzit vilidž“ (Exit Village) u Novom Sadu, ali je veliki broj gostiju stigao i iz zemalja iz kojih ranije nije bilo posetilaca, rekla je portparolka kampa Miljana Vučković.

-Interesovanje za Egzit festival širi se i na zemlje iz kojih ranije nismo imali posetioce. Ove godine veće grupe dolaze iz Rusije, Španije, Rumunije i Belgije – rekla je Vučković.

Ona je najavila da će na bini u kampu nastupati di-džejevi i bendovi, kao i da će u sklopu kampa biti organizovani obrazovni programi i ekološke radionice. Stanovnici egzitovog kampa pored smeštaja i zabave imaju obezbeđenu svakodnevnu medicinsku pomoć, bankomat i menjačnicu, štandove sa hranom, kao i predstavništva nekoliko ambasada.

Povezana vest:  Bečka privreda pobednik Evrovizije

Kamperi iz Holandije rekli su da su prvi put došli na Egzit, o kojem su čuli od svojih prijatelja, te da im se mesto na kojem je postavljen kamp sviđa, jer je u blizini kupališta i reke. Mladić iz Atlante u Sjedinjenim Američkim Državama rekao je da je za festival čuo na televiziji kada je bio proglašen za najbolji u Evropi i odlučio da dođe i to proveri.

Povezana vest:  Muzika za film „Južni vetar – Ubrzanje“ na servisima od 2. novembra

-Potražio sam podatke na internetu i došao. Ljudi su sjajni, svi se dobro zabavljaju i vole muziku, tako da je sve odlično – rekao je on.

Devojka iz Slovenije rekla je da je drugu godinu za redom volontira na festivalu zajedno sa još oko 1.600 mladih iz celog sveta i da joj se Egzit sviđa jer je atmosfera ležerna i nema puno ograničenja i pravila za posetioce.

Povezana vest:  Ljubitelji Belgrade Beer Festa određuju ritam za BBF 2024 – Jocker Out, Buč Kesidi, Dram, Keni Nije Mrtav, i Maneskin na vrhu liste željenih izvođača!

-Program festivala je dobar, ali mislim da su se organizatori izborom bendova kao što su Duran Duran (Duran Duran) i Gans end rouzis vratili u prošlost. U isto vreme tu su i novi zanimljivi izvođači, posebno u Dens areni (Dance) među di-džejevima i to me najviše raduje – rekla je ova Slovenka.

Festivalski kamp „Egzit vilidž“ koji je za posetioce otvoren od 9. Do 16. jula, postavljen je na jednom delu novosadskog kupališta Štrand, a očekuje se da će u njemu boraviti više od 4.000 ljudi.