bora_corba_bir_fest_2010

Bora Čorba: naredne godine nastupam u Zagrebu

 

Rok grupa Riblja čorba i njezin frontmen Bora Ðorđević nastupiće naredne godine u Zagrebu, najavio je Ðorđević u razgovoru za internet portal MojZagreb.info.

-Stvari se menjaju na bolje i to je razlog zašto pripremamo povratnički koncert i to ne na mala vrata kroz manje gradove, već velika, u Zagrebu. Za sada ne mogu definisati datum, ali u prvoj polovini 2013. godine sigurno – rekao je Ðorđević u Čakovcu gde se zaustavio nakon uapešnog nastupa u Sloveniji na putu za Beograd.

Povezana vest:  METAL NIGHT U SIOUX-u

Jedan od razloga najavljenog nastupa je i velik broj Hrvata, iz Zagreba, Rijeke, Pule, Splita i mnogih drugih gradova koji dolaze na koncerte u Sloveniji, rekao je Ðorđević.

-Baš iz Splita na sve naše koncerte dolazi bračni par koji su na rukama istetovirali ime naše grupe. Pozdravio sam nedavno nastup Prljavog kazališta u Beogradu i nadam se da će i nama uzvratiti isto – rekao je Ðorđević koji veruje da bez obzira na različita politička opredelenja rokenrol, kao i muzika uoopšte, moraju biti iznad pogleda na svet.

Povezana vest:  Lil Vejn sprema dokumentarni film

-Uvek sam tvrdio da je Čakovec u ex Jugi bio najrokerskiji grad i uvek rado navratim baš ovde – kazao je Bora Čorba koji u Čakovec uvek rado svrati kod svog prijatelja Franca Kokalja.

Na pitanje da li zna koliko ljudi u Hrvatskoj prati njihov rad s obzirom na to da pesme Riblje čorbe caruju na hrvatskom crnom tržištu, Bora Čorba je rekao da je većina pesama na jutjubu, pa nije problem doći do njih.

Povezana vest:  Nada za Haiti - lista izvođača

-Spoznaja o slušanosti dovoljno govori o našim pripremama za koncert u Zagrebu – rekao je on i najavio novi album koji bi trebalo da ugleda svetlo dana krajem jeseni.

Bora Čorba nije propustio da kaže da je i dalje vrlo aktivan u D S S-u Vojislava Koštunice i to u glavnom odboru i da je razočaran nedavnim izborima u Srbiji.  Dementovao je priče da se razveo od supruge, ističući da on i žena često odlaze na odmor na planinu Rudnik, ali da su zbog posla najviše vezani uz svoju kuću.