the duke spirit

JDX BACKSTAGE 2012
JDX Supergrupa i The Duke Spirit na Exitu
 
Tokom druge festivalske večeri, najbolja zabava na Petrovaradinskoj tvrdjavi bila je u udobnom kutku JDX Backstage-a. Muzički program otvorio je britanski bend The Duke Spirit koji je sat vremena pre svog nastupa na glavnoj festivalskoj bini izveo specijalni akustični set samo za prijatelje Džeka i svoje najvernije fanove. Basista benda Darkwood Dub, Miki Ristić, specijalno za posetioce JDX-a oprobao se u ulozi DJ-a i na opšte oduševljenje izveo eklektičan plesni set.  Noć se nastavila uz setove DJ Flipa kome je ovo treći nastup na JDX-u, a mlada nada sprske elektronske scene Nemanja Krstić imao je živi nastup sastavljen isključivo od pesama u sopstvenoj produkciji. Veče je doživelo svoj vrhunac tokom nastupa legendarnog beogradskog DJ Radeta Banyana, koga je publika godinama iščekivala na Exit festivalu. Rade je usijao atmosferu toliko da je žurku bilo skoro nemoguće prekinuti.
JDX backstage 
Najveća atrakcija ovogodišnjeg Jack Daniel’s Backstage-a svakako je JDX Supergrupa! Bend sastavljen od poznatih lica koja su za trenutak zamenila svoje uloge i upustila se u avanturistički muzički projekat inspirisan duhom i idejom samog gospodina Džeka pokazao je da je uzbudjenje pred njihov nastup bilo potpuno opravdano. Sergej Trifunović na gitari, Katarina Žutić na bas gitari, Ida Lollobrigida, manekenka Andrijana Belović na sintisajzeru, Bojana Vunturičević, pevačica benda Svi na pod kao bubnjarka, Petar Rudić i Jamal Al Kiswani , originalno iz istog benda skupili su najviše publike i predstavnika medija koji su privučeni ovim jedinstvenim muzičkim poduhvatom. Repertoar se bazirao na jugoslovenskim synth pop pesmama iz 80-ih godina  koje su u njihovoj izvedbi dobile poptuno novo tumačenje.
Nakon JDX Supergrupe nastupio je modni kolektiv PullMy Daisy, takodje u muzičkoj avanturi, predstavljajući se prvi put kao DJ duo. Jack Daniel’s Backstage se doslovno zapalio tokom nastupa šestočlanog DJ kolektiva Vatra koji su oduševili sve fanove Džeka i rep muzike.
Prijatelji Džeka, tradicionalno uživaju i u društvenim igrama inspirisanim Tenesijem, vrhunskim viskijem, muzikom i životnom pričom gospodina Džeka. Svoja iskustva i uspomene Džek prijatelji u realnom vremenu dele sa ostatkom sveta preko nove facebook aplikacije JD Music Reporter, a svi Džekovi izveštači imaju specijalno dizajniran šator opremljen kompjuterima sa kojih šalju svoje komentare, fotografije, stavove I iskustav direktno celom svetu.
Pored izuzetne zabave koju je Jack Daniel’s Experience (JDX) doneo i ove godine na najveći regionalni muzički festival Exit, tokom sva četiri dana žurke aktuelna je humanitarna akcija za pomoć deci ometenoj u razvoju. Pored JDX šanka na velikom američkom kamionu stoji starinsko zvono koje označava svakih sto prodatih jedinica Jack Daniel’s familije viskija. Od svake prodate čaše 10 dinara odlazi u humanitarne svrhe za pomoć  “Domu za omladinu ometenu u razvoju Kulina”.  Prikupljen novac odlazi za nabavku najnužnijih higijenskih sredstava za ovu ustanovu.
Večeras vas na JDX-u očekuje nastup slovenačkog benda Toronto Drug Bust i specijalni akustični set grupe Citizens! Poslednje festivalsko veče obojiće DJ nastupi Marka Robertsa, dragog gosta Exit festivala iz Velike Britanije, Schwabe, DJ dua The School Of Cool i JDX dive  Maje Uzelac.
Vrhunski viski i dobra muzika su prava kombinacija!

 

Povezana vest:  Besplatan prevoz na Exit i uz jednodnevnu ulaznicu!