gorlilaz_plastic_beachNovi album grupe Gorillaz „Plastic Beach“ u prodaji

Plastic Beach, novi album grupe Gorillaz od danas je u prodaji. Novom albumu prethodio je prvi singl Stylo (featuring Mos Def i Bobby Womack), koji se munjevito probio do vrhova svetskih top lista.
Pet godina posle izlaska albuma „Demon Days“, Murdoc Niccals i co. vraćaju se sa albumom Plastic Beach, koji donosi niz superstar gostovanja. Tu su Mos Def i Bobby Womack, Snoop Dogg, De La Soul, Mark E. SMith, Lou Reed, Mick Jones i Paul Simenon i mnogi mnogi drugi. Bend je za potrebe snimanja albuma promenio boravište i preselio na tajno plutajuće ostrvo, duboko u južnom Pacifiku, sastavljeo od krša, ruševina i ispranih ostataka čovečanstva, na kojem je i sedište Plastic Beacha. Ovaj Plastic Beach predstavlja najudaljeniju tačku od bilo koje kopnene mase na zemlji; najnapuštenije mesto na planeti.
Najveći svetski animirani bend Gorillaz osnovan je 1998., kao projekt frontmena Blura Damona Albarna i od tada su prodali preko 12 miliona primeraka dva albuma – Gorillaz (2000) i Demon Days (2005). Oni su hit broj 1 u više od desetak zemalja i dobitnici niza nagrada, uključujući Grammy,Ivor Novello, VMA i EMA. 
Povratak Gorillaz-a biće glavna vest na ovogodišnjem Coachella festivalu. U nedelju, 18. aprila Gorillaz će održati svoj prvi live nastup na američkom tlu, od nadahnutog Demon Days Live nastupa u Apollo Theater-u (New York) aprila 2006. 
Produkciju albumaPlastic Beach potpisuju Gorillaz.

Povezana vest:  Pogledajte novi spot Srđana Popova-„MAJESTIC MELODY“

Spisak pesama:
1. Orchestral Intro
2. Welcome To The World Of The Plastic Beach (feat. Snoop Dogg and Hypnotic Brass Ensemble)
3. White Flag (feat. Kano & Bashy)
4. Rhinestone Eyes
5. Stylo (feat. Bobby Womack and Mos Def)
6. Superfast Jellyfish (feat. Gruff Rhys and De La Soul)
7. Empire Ants (feat. Little Dragon)
8. Glitter Freeze (feat. Mark E Smith)
9. Some Kind Of Nature (feat. Lou Reed)
10. On Melancholy Hill
11. Broken
12. Sweepstakes (feat. Mos Def & Hypnotic Brass Ensemble)
13. Plastic Beach (feat. Mick Jones & Paul Simonon)
14. To Binge (feat. Little Dragon)
15. Cloud Of Unknowing (feat. Bobby Womack)
16. Pirate Jet

Povezana vest:  Anastasija sutra u Kombank areni