THIEVERY CORPORATION
THIEVERY CORPORATION: LIVE AT THE 9:30 CLUB EKSKLUZIVNO NA MTV KANALU

MTV je spremio iznenađenje za sve ljubitelje benda Thievery Corporation – ekskluzivni snimak njihovog koncerta „Thievery Corporation: Live At The 9:30 Club“. Ovo je prvi koncertno dokumentarni film ovog popularnog sastava i premijerno će biti prikazan na MTV kanalu u subotu, 28. jula, u 20:30 i reprizno u nedelju, 29. jula, u 15:40.
Nastupi uživo benda iz Vašington DC-a pravi su scenski spektakl u kojem postava od petnaestak muzičara zajedno učestvuje u stvaranju neponovljive plesne i vokalne čarolije. Ovaj film će, kroz 19 pesama sa dosadašnjih šest albuma, dočarati jedinstvenu atmosferu i ogromnu količinu energije po kojoj je ovaj sastav poznat, dok će iskreni intervjui sa članovima benda pružiti uvid u snažne veze između muzičara, njihova osećanja pred nastup, kao i u poruke koje stoje iza njihovih hitova.
Thievery Corporation će publika u regionu uživo moći da vidi na Terraneo festivalu, koji će se održati u Šibeniku od 07. do 10. avgusta. Bend će nastupiti u punom sastavu, a pored njih će na Terraneo koncerte održati bendovi The Roots, Groove Armada (DJ set), The Xx, The Horrors, Parov Stelar Band, Digitalism, The Ting Tings, The Vaccines, Friendly Fires, Swans, The Jon Spencer Blues Explosion…
Muzika benda Thievery Corporation je sinonim za unikatan i prepoznatljiv spoj različitih elemenata poput duba, acid jazza, reggae, bossa nove i orijentalnih zvukova s lounge i downtempo estetikom. Pesme poput Lebanese Blond ili State of the Union postale su deo mnogih playlisti i pretvorile su se u simbole razumevanja cele jedne generacije. Negujući samostalni pristup muzičke produkcije osnovali su i vlastitu etiketu, za koju, osim njih samih, izdaju i Federico Aubele, Ursula 1000, and Thunderball. Na kultnom albumu The Richest Man in Babylon (2002.) inkorporirali su suptilni protest i društvenu kritiku u svoj zvuk, a ta su načela zadržali i na idućem albumu The Cosmic Game (2005.) na kojem su s politički angažovanim tekstovima gostovali Perry Farrell, Wayne Coyne iz Flaming Lipsa i David Byrne. Tokom godina sarađivali su i s drugim značajnim muzičarima iz celog sveta kao što su Bebel Gilberto, Femi Kuti i Emiliana Torrini. Uz do sada šest objavljenih albuma, najnoviji Culture of Fear (2011.) dostupan je za besplatan downlaod na MTV.RS sajtu.
Uživajte devedesetominutnom koncertu uz najveće hitove jednog od najznačajnijih bendova današnjice i zagrejte se za odlazak na Terraneo festival, koji će se održati od 07. do 10. avgusta u Šibeniku.

Povezana vest:  Koncert čuvenog bugarskog performera, koreografa i kantautora Iva Dimčeva u Beogradu