TDB-Andreas_Lindlahr
MTV PREMIJERA: TORONTO DRUG BUST „THE DANDY SONG“

Slovenačko-finska grupa Toronto Drug Bust rešila je da tokom ove godine „pokori“ region festivalskim nastupima i promocijom debi albuma. Članovi benda su nedavno boravili u Beogradu gde su snimili spot za „The Dandy Song“, koji premijerno možete da pogledate na MTV kanalu u ponedeljak u 20 časova.
Toronto Drug Bust rade punom parom na promovisanja svog albuma prvenca“Enfant Terrible“, koji je regionalna i svetska kritika ocenila najvišim ocenama. Publika će moći da ih vidi u avgustu na EcoStar Festu u Paraćinu, Terraneo festivalu u Šibeniku ili naSzigetu u Budimpešti, a do tada predstavljaju novi spot za „The Dandy Song“.
„Beograd nismo odabrali samo zbog toga što je nekad bio glavni grad bivše Juge, već i zato što su tamo godinama živeli moji baka, deka i moja majka. Dobili smo ponudu od vrlo entuzijastičnih ljudi, koji shvataju šta je bitno u rokenrolu i vole dobru muziku. Znamo da ćemo biti dobar tim, a kakav će biti spot, videćete u MTV Premijeri… Ovako nešto još nismo uradili, ali vrlo je provokativno, kao što i mora da bude.“ – otkrio je Izak Košir, frontmen benda.
TDB se sa punim pravom može okarakterisati kao internacionalni projekat. Nastao je 2007. godine u Londonu, a za snimanje svog prvog albuma okupili su muzičare iz Slovenije, Finske, Švedske i jednog iz Australije. Bend, osim frontmena Izaka Košira, čine i njegov brat – gitarista Tadej Košir, basista Jernej Krzic Nietzsche, slajd gitarista i bluzmen Mišo Drobez, još malo gitare od Finca Ramia Helina, zatim Joonas Granquist – klavijaturista, Heikki Rasi – perkusionista, Juho Viljanen koji svira trombone i drugi. Do sada su uspeli da da osvoje simpatije kritike i medija, a kao svoje musičke uzore navode izvođače kao što su The Rolling Stones, David Bowie, Howlin’ Wolf, T-Rex, Jack White i Jeff Buckley.
O daljim planovima benda, Izak kaže: „U Ljubljani smo upravo završili snimanje pesme grupe R.E.M. i sada je Rami Helin u Helsinkiju napravio miks, koji ćete moći da čujete za par meseci kad se pojavi CD kompilacija „Projekt R.E.M.“. Za tu priliku biće organizovan i veliki besplatni koncert sa slovenačkim i hrvatskima muzičarima u centru Ljubljane. Inače, uskoro ćemo snimati i materijale za novi album … “
Bend je iskoristio priliku da pozove sve ljubitelje dobrog rokenrola da dođu na njihov nastup bilo gde – na Terraneo festivalu u Šibeniku, EcoStar Festu u Paraćinu ili na Szigetu u Budimpeštu u avgustu. Do tada gledajte njihov novi spot za „The Dandy Song“ na MTV kanalu i MTV.RS!

Povezana vest:  Kako do ulaznica za Converse Rubber Tracks Live?