prljavokazaliste_2008

„Prljavo kazalište“ umesto na Bir festu, u decembru u Areni

 

Hrvatski bend „Prljavo kazalište“ neće nastupiti na ovogodišnjem „Bir festu“ u avgustu, već će umesto toga održati koncert u Kombank areni 22. decembra, najavila je danas Beogradska kulturna mreža. Organizatori beogradske manifestacije procenili su da je 60 minuta festivalskog programa malo, ako se ima u vidu da je prošlo 26 godina od poslednjeg koncerta „Prljavog kazališta“ u Srbiji.

Povezana vest:  Džastin Biber: Ne želim da pevam o psovkama, drogi i seksu!

Iz tog razloga isti tim će organizovati solo koncert ove grupe u Kombank areni 22. decembra, a umesto njih na Ušću prvog dana festivala „Bir fest“ nastupiće Kiki Lesendrić i „Piloti“. „Bir fest“ je ove godine povodom jubileja, 10. izdanja, produžen za jedan dan u odnosu na prethodne godine i biće održan od 14. do 19. avgusta na beogradskom Ušću.

Povezana vest:  Tiefschwarz 13. marta u Domu omladine

Tokom šest dana, u okviru tradicionalno dobro posećene manifestacije, nastupiće 49 izvođača.

Sastavi „Plavi orkestar“, „Pekinška patka“, „Plejboj“, „Pete Tong“, „Vampiri“, „Love Hunters“ sviraće prvi put na „Bir festu“. Bendovi „Električni orgazam“ i „Partibrejkers“ sviraće na otvaranju i zatvaranju festvala, a za ovu priliku okupljeni „Belgrade Blues Factory“ sa dvadesetak članova izvešće bluz i džez standarde.

Povezana vest:  Šta to užasava Džastina Bibera?

Publika će prvi put na otvorenom čuti hor „Viva Voks“, a na listi učesnika su i Rambo Amadeus, Vlatko Stefanovski, „Van Gog“, „Yu grupa“, „Psihomodo Pop“, „Hladno pivo“, „Zabranjeno pušenje“, „Galija“, „Valentino“ i drugi.