Bob_Dylan

Na novom albumu Bob Dilan peva i o Titaniku i Dikapriju
 
Novi album Boba Dilana počeo je kao album „verskih pesama“, ali se završio kao nešto potpuno drugačije, sa pesmom o „Titaniku“ u kojoj se pominje i Leonardo Dikaprio.
„Mislim da pesma ne bi bila ista bez njega, ili filma“, rekao je Dilan listu „Roling Ston“. Popularni glumac pominje se na naslovnoj numeri „Tempest“ u 14-minutnoj odi nesrećnom brodu.
Dilan je pesmu uradio koristeći melodiju pionira kantri muzike – porodice Karter, koji su i sami napisali pesmu o potonuću „Titanika“.
„Igrao sam se sa tom melodijom jedne večeri. Mnogo mi se dopala. Ali sam se onda zapitao šta ću dalje sa njom“ i tako je nastala pesma „Tempest“ u kojoj se pominje i glumac koji je svetsku slavu stekao filmom „Titanik“ Džejmsa Kamerona.
Album „Tempest“ je zamišljen kao kolekcija pesama posvećenih veri.
„Želeo sam da snimim nešto više religiozno. Određene religiozne pesme koje sam želeo da uradim ali nisam. Bilo je potrebno mnogo koncentracije da se pronađe nešto što je već 10 puta ranije urađeno“, rekao je Dilan.
Kada je reč o „Titaniku“ Dilan je opušteniji. I pored velike količine materijala vezanog za „Titanik“, ovaj 71-godišnjak je većinu izmislio.
„Ljudi će reći da to nije baš istina, ali tekstopisca ne interesuje istina. Ono što njega interesuje je ono šta je trebalo da se dogodi, šta je moglo da se dogodi. To je njegova istina“, objasnio je Dilan.
Dilanov novi album u prodaji će se pojaviti 10. septembra.

 

Povezana vest:  Duet sa Meri Džej Blajdž na novom Slešovom albumu