One-Direction

Grupa Hu, Džordz Majkl i Kejt Buš na zatvaranju Olimpijade, One Direction još pod znakom pitanja
 
Iako nema zvanične potvrde, veliki su izgledi da će se britanska kantautorka Kejt Buš, koja je poslednji put bila na turneji 1979, pridružiti vodećim umetnicima, među kojima su grupe „Hu“ i „Mjuz“ i pevač Džordž Majkl, na svečanosti zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu.
Detalji o muzičkoj „ekstravaganci“ koja će označiti kraj ovogodišnje Olimpijade i dalje se drže u strogoj tajnosti, mada su neki od učesnika već javno potvrdili svoje nastup na zatvaranju, dok o drugima uveliko kolaju glasine.
Kim Gevin, umetnički direktor svečanog zatvaranja Olimpijade, izjavio je da će to biti „elegantna mešavina“ britanske muzike od Edvarda Elgara do Adel.
On je rekao da će predstava koja će biti izvedena pred 80.000 gledalaca na Olimpijskom stadionu biti skromnija od epskog spektakla koji je Deni Bojl priredio na otvaranju Igara.
Prema pisanju londonskog „Telegrafa“, koncert će predvoditi Londonski simfonijski orkestar zajedno sa poznatim pop i rok muzičarima.
Pevač legendarne engleske rok grupe „Hu“ Rodžer Daltri obelodanio je nedavno da je njegov bend snimio muziku za kraj Olimpijade, dok je Džordž Majkl potvrdio nastup, poručivši putem Tvitera da „vežba kao lud za svečano zatvaranje“.
Članovi rok sastava „Mjuz“, autori zvanične pesme Olimpijskih igara – „Survival“, takođe su potvrdili učešće, a računa se i na nastup grupe „Tejk dat“, mada je malo verovatno da će se pevač Geri Barlou pojaviti s ozbirom na nedavnu smrt deteta.
Popularni britanski pevač Ed Širan kazao je da će izvesti čuvenu pesmu „Wish You Were Here“ zajedno sa grupom „Pink Flojd“, iako su članovi legendarne grupe demantovali da će nastupiti na završnom spektaklu.
Među ostalim muzičarima o kojima najviše kruže glasine su „Spajsice“, grupa „Mednes“ i Rej Dejvis, bivši frontmen „Kinksa“.
Na svečanosti zatvaranja, koja počinje u nedelju u 21.00 sat, učestvovaće više od 4.100 izvođača, među kojima 3.500 odraslih volontera i 380 dece školskog uzrasta, a u jednoj od tačaka na ceremoji će se pojaviti i replika čuvenog vozila na tri točka Del Boja iz kultne serije „Mućke“.

 

Povezana vest:  Izabrali ste „Mascom hit 2020“