sziget_eleje

Na Sigetu 380.000 posetilaca
 
Skoro 380.000 ljudi prisustvovalo je ovogodišnjem mađarskom muzičkom festivalu „Siget“ (Sziget), saopštili su danas organizatori u Budimpešti.
„Po preliminarnim podacima, 20. Siget privukao je 380.000 ljudi“, rekao je organizator Karolj Gerendai, prenosi novinska mađarska novinska agencija MTI.
„To je nešto manje od naših očekivanja (400.000 ljudi)“, dodao je on.
Većinu ulaznice za poslednje veče, u nedelju, kupili su stranci iz Holandije, Francuske, Italije, Austrije i Nemačke, istakao je organizator.
„Siget“, najveći festival muzike na otvorenom u Evropi koji se održava na ostrvu Obuda na Dunavu, u centru Budimpešte, počeo je u ponedeljak, 6. avgusta, po žestokoj vrućini, koncertom mađarskih izvođača.
„Siget“, što na mađarskom znači ostrvo, održava se svake godine na dunavskoj adi površine 78 hektara.
Program je ove godine bio raznovrsniji nego ranije: došle su grupe „Mando Diao“ i „Placebo“, „Njukasl maksimo park“ (Newcastle Maximo Park, Velika Britanija), hip-hop grupa „Ruts“ (The Roots, SAD) i američki reper Snup Dog (Snoop Dog).
Nastupili su i holandski „Krak i smak“ (Kraak & Smaak), pevačica iz Danske Agnes Obel, pank grupa iz Berlina – „Bonaparta“.

 

Povezana vest:  SVETSKI DAN DŽEZA U DOMU OMLADINE BEOGRADA SA LENOM KOVAČEVIĆ i specijalnim gostima iz MUZIČKE ŠKOLE "STANKOVIĆ"