zeljko_rujanfest

Regionalna muzička zvezda Željko Joksimović dolazi na Rujanfest
 
Regionalna muzička zvezda Željsko Joksimović na traženje brojnih obožavatelja iz Hrvatske vraća se u Zagreb na ovogodišnji Rujanfest koji se na Bundeku održava od 13. – 23. septembra. Hitovi poput Nije ljubav stvar, Lane moje, Ljubavi, Leđa o leđa ponovno će zapaliti zagrebačku publiku.
Željko Joksimović na ovogodišnjem je Eurosongu zauzeo visoko treće mesto i tim je plasmanom postao jedan od najboljih autora ovog prestižnog muzičkog takmičenja. Njegovi su hitovi Lane moje, Lejla i Oro prijašnjih godina također zauzimali visoke pozicije. Profesionalnu muzičku karijeru započinje u ranom detinjstvu, a s 12 godina postaje pobednik takmičenja u Parizu i osvaja titulu Prva harmonika Evrope. Albumom naziva Broj IV iz 2005. godine predstavlja veliki pomak u njegovoj karijeri. Željko je vrlo uspešan kompozitor i filmske muzike. Sa deset izdanih albuma i velikim opusom filmske muzike jedan je od najznačajnijih regionalnig muziačara i autora.
Peti po redu, ovogodišnji zagrebački Rujanfest biti će ujedno najveći i najbogatiji do sada.
-Ovogodišnji Rujanfest u svom petom izdanji donosi najbogatiji program i gastro ponudu. Zagrebu donosimo vodeću godišnju manifestaciju na kojoj očekujemo rekodan broj posetilaca. Zajedno s brojnim izlagačima i izvođačima podigli smo kvalitetu ponude i usluge, te verujemo kako će posetioci to i prepoznati – izjavio je organizator Rujanfesta Darko Tuček iz Fest d.o.o.
Manifestacija će se održati na čak 25 pozornica, očekuje se da više od 200 izvođača i performera u jedanaest dana privuče čak 300,000 posetilaca čime Rujanfest postaje jedno od najvažnijih privrednih i zabavnih događanja u Hrvatskoj. Noviteti ovogodišnjeg Rujanfesta su Rock Village koji će okupiti sjajne rock sastave, kuća hrvatskih rakija Rakijarnica s bogatom ponudom rakija i odličnim muzilkim programom te Maredo kuća koja predstavlja jedan od najpoznatijih zagrebačkih restorana, a svoje će goste oduševiti vrhunskom hranom i nadaleko poznatim tamburašima.
Ulaz na Rujanfest, brojne gastro kuće i večernje koncerte je slobodan do 19h , a od 19h naplaćuje se simboličnih 15 kuna.

 

Povezana vest:  Američki kantautor Raul Midon ponovo u Beogradu