elvisstanic

SOL I LUNA – U PRODAJI
 
Elvis Stanić Group, fuzija koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske muzike s latino ritmovima i savremenim džez tendencijama objavio je novi, dvostruki album „Sol & Luna“ s 14 pesama, koji se već nalazi u prodaji u Jugotonu.
Na prvom CD-u „Sol“ nalaze se autorske stvari Elvisa Stanića kao i obrada Oliverove pesme „Brod u boci“ na kojoj se pridružuje i sam Oliver.
Drugi CD „Luna“ snimljen je uživo u riječkom klubu Palach i sadrži pet pesama. Osim samog Elvisa (el. gitare, midi gitara) bend čine poznati hrvatski muzičari Meri Trošelj (vokal), Maasej Kovačević (piano), Branimir Gazdik (bubnjevi) i Goran Rukavina (double bass). Na snimanju prvog CD-a „Sol“, pridružili su im se još i Nataša Tonković, Nataša Uljan (back vokal), Alba Nacinovich (vokal), Antonio Geček (truba) i Branko Sterpin (truba). 
Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih savremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji džez kompozitor i producent srednje generacije. Kao kompozitor, posebno je posvećen proučavanju kako hrvatske tako i svetske tradicionalne muzike.

Povezana vest:  Michelle Gurevich (Chinawoman) 18. marta u Domu omladine Beograda