Adele_2011_MTV_VMA 

Adel i One Direction u Ginisovoj knjizi rekorda
 
Britanska pevačica Adel i bend One Direction ušli su u Ginisovu knjigu rekorda, prenose ostrvski mediji.
Adel je oborila sedam svetskih rekorda – prva je žena, prva britanska umetnica i umetnica koja je najbrže prodala albuma u SAD, autorka je najprodavanije digitalne numere „Rolling in the Deep“ i u SAD i u Britaniji, a „21“ je najprodavaniji digitalni album u SAD i Britaniji.
Grupa One Direction postali su prvi britanski bend čiji je debi album „Up All Night“ odmah dospeo na prvo mesto albuma u SAD.
Povratnički koncert grupe Stone Roses proglašen je za najprodavaniji rok koncert u istoriji Britanije. Svih 220.000 karata za tri koncerta u Hiton Parku prodato je za 68 minuta.
Pop pevačica Madona privukla je najveću TV publiku (114 miliona gledalaca) svojim nastupom na Super boulu u februaru, dok je album Lejdi Gage „Born This Way“ najprodavaniji američki digitalni album sa 1,1 miliona kopija prodatih u prvoj nedelji od pojavljivanja.
Adelin „21“ je do skora bio najprodavaniji album 2012. godine ali ju je nedavno na tom mestu smenila Emeli Sande sa „Our Version of Events“

 

Povezana vest:  Ove subote u „Studiju“ : Đule Van Gog, Stefan Milenković, Petar Grašo i Tonči Huljić RTS1, subota 3.april u 21.00