THE CRANBERRIES

Koncert grupe Krenberis premešta se u Halu sportova
 
Koncert grupe The Cranberries, zakazan za 4. decembar u Kombank areni, biće premešten u Halu sportova na Novom Beogradu, saopštila je danas Arena.
Do promene mesta održavanja dolazi zbog održavanja Evropskog prvenstva u rukometu za žene koje se organizuje od 4. do 16. decembra u Kombank areni. Kupljene ulaznice za koncert grupe The Cranberries važiće i za Halu sportova.
Irski pop rok bend vratio se na svetsku muzičku scenu velikom turnejom u okviru koje će prvi put nastupiti i u Beogradu.
Kombinujući melodije gitarskog indie popa sa “zvučnom teksturom kasnih 80-tih uz dodavanje keltskog preliva”, Cranberries je postala jedna od najuspešnijih grupa ranih devedesetih.
Predvođeni pevačicom Dolores O’Riordan, čiji je prodorno moćan glas glavno obeležje grupe, Cranberries su izbili na vrh muzičke scene baladom Linger 1993. godine.
Debi album Everybody Else is Doing It, So Why Can’t We nastavio je  međunarodni uspeh pesme Linger, a i naredni, No need to Argue iz 1994. oborio je rekorde prodaje sa više miliona prodatih primeraka.
Njihova četiri albuma Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We, No Need to Argue, To the Faithful Departed i Bury the Hatchet, našla su se među top 20 na Billbord-ovoj listi najboljih 200 albuma svih vremena.
Ulaznice za koncert grupe The Cranberries prodaju se po cenama od 2.500, 2.900 i 3.500 dinara, a organizatori su Arena Beograd i Music Star Production.

 

Povezana vest:  LP Duo album „Dead Sea“ na vinilu i novi spot za „Low Tide“