ramstajn_2Ramštajn tukao vatrom i bukom po Beogradskoj areni

Nemačka indastrijal metal grupa „Ramštajn“ (Rammstein), čiji članovi podjednako dobro rukuju bacačima plamena i muzičkim instrumentima, izvela je u subotu uveče u Beogradskoj areni, spektakularan, kombinovani napad na čula više od 16.000 ljubitelja ove grupe iz zemlje i inostranstva.
Ekscentrični Nemci, koje je okupio gitarista Rihard Kruspe, prvi put su nastupili u Beogradu u okviru turneje na kojoj promovišu novi album „Liebe Ist Fuer Alle Da“.
Spektakularni koncert „Ramštajna“ jedan je od najbolje produciranih i najbučnijih otkad Arena postoji, i uključio je upotrebu najrazličitijih pirotehničkih sredstava, a ona su korišćena u tolikoj meri da se u vazduhu osećao miris baruta.
Vatra je u ritmu muzike izbijala iz rupa u bini, tik pored muzičara; ivica pozornice se u jednom trenutku pretvorila u ognjeni zid; sa tornja u sredini partera leteli su plameni projektili; pevač Til Lindeman (Till Lindemann) je sa stuba prosipao kofu punu „varnica“.
Lindeman, stručnjak za pirotehniku, priredio je jedan od najslavnijih specijaliteta svoje „paklene kuhinje“ – bacačem plamena je palio kolege iz benda, i ovaj savršeno isplanirani „performans“ je prošao bez povreda.
Muzički, Til Lindeman i bend bili su jednostavno vrhunski tokom sat i po koncerta i dva bisa. Publika je divljala uz „Rammlied“, „Bukstabu“, „Feuer frei“, „Ich tu dir weh“, „Benzin“, „Haifisch“, a očekivano, najveći haos nastao je uz „Du hast“, i „Sonne“ i „Engel“.

Povezana vest:  Majli Sajrus na prvom mestu "Maksimove" liste najlepših