jimi_hendrixAlbum Džimija Hendriksa u vrhu Bilbord top liste

 

Novi album pokojnog Džimija Hendriksa „Valleys of Neptune“ debitovao je na četvrtom mestu Bilbord top 200 liste albuma, gotovo 40 godina posle njegove smrti.

Time se legendarni gitarista našao u samom vrhu liste gotovo četiri decenije nakon tragične smrti i nadmašio posthumni rekord koji je dosad držao kralj rokenrola Elvis Prisli, čiji je album „2nd To None“ debitovao na trećem mestu u oktobru 2006, nešto više od 26 godina nakon njegove smrti.

Povezana vest:  POČELA PRODAJA KARATA PO POVLAŠĆENOJ CENI ZA GILLES PETERSONA!

Hendriks je druga muzička legenda koja je posthumno ušla među prvih pet na top listi u protekle dve nedelje.

Prvi je bio američki kantri muzičar Džoni Keš, koji je debitovao na trećoj poziciji sa albumom „Ain’t No Grave“, ali je, kako ističu kritičari, od njegove smrti prošlo manje od sedam godina.

Povezana vest:  Tijana Bogićević nije ušla u finala Eurosonga

Prosto je neverovatno da muzičar koji je preminuo pre 40 godina postigne tako veliki uspeh.

„Valleys Of Neptune“, koji sadrži 12 neobjavljenih pesama, Hendriksov je 34. posthumni album koji je ušao na Bilbord top 200 listi albuma.

Džimi Hendriks je bio zvezda svega tri godine, od juna 1967. kada je nastupio na Međunarodnom festivalu u Montereju, do septembra 1970. kada je umro u Londonu.

Povezana vest:  Helem nejse objavili novi studijski album “Pola čovjek, pola jedan”

Ovaj virtuoz na gitari je za života imao četiri albuma među pet prvih na listi, a „Valleys Of Neptune“ je njegov treći album koji je to postigao nakon njegove smrti.

Pre toga su to ostvarili „The Cry of Love“, na trećem mestu 1971. i „Crash Landing“ koji je dostigao peto mesto 1975.