Muse_2_Credit-Gavin-Bond

TAYLOR SWIFT, MUSE I NO DOUBT NASUPAJU NA “2012 MTV EMA”
 
Poznata je prva grupa izvođača koji će nastupiti na dodeli “2012 MTV EMA”. Najpopularniji svetski pop i rock izvođači i grupe spremaju se da zauzmu pozornicu u Nemačkoj. Svetska superzvezda Taylor Swift – čiji je singl “We Are Never Ever Getting Back Together” dostigao 1. mesto iTunes liste u 32 zemlje u prvoj nedelji nakon objave – prvi put će nastupiti na dodeli MTV EMA. Internacionalne rock zvezde, muzičari iz grupe Muse, čiji je poslednji album osvojio vrhove top listi u 19 zemalja i koji su dosad prodali više od 15 miliona albuma, vraćaju se na MTV EMA pozornicu s pesmom sa svog šestog studijskog albuma “The 2nd Law”. Dok će grupa No Doubt doneti svoj kalifornijski ska stil koji preovladava na njihovom novom albumu „Push and Shove“, koji su izdali nakon 11 godina.
Uz voditeljku supermodela Heidi Klum, 19. po redu godišnja svečanost dodele nagrada prenosiće se uživo iz istorijske frankfurtske dvorane Festhalle u nedelju 11. novembra, u 21.00, preko MTV kanala širom sveta.
Taylor Swift je rekla: – Oduvek sam želela da nastupim na EMA, jer je to nadaleko čuveni spektakl gde svi daju svoj maksimum u nastupima. To što sam nominovana u pet kategorija je najuzbudljiviji osećaj i veoma sam srećna zbog toga! Jedva čekam dodelu i moj nastup.
-Jako se veselimo ponovnom nastupu na pozornici dodele MTV EMA. Vidimo se u Frankfurtu na ovom  fantastičnom muzičkom događaju! – rekli su članovi grupe Muse.
No Doubt su rekli: – EMA je ogromna stvar! Svi su u top formi. Biće to sjajno veče i prilika za nas da svima pokažemo zbog čega smo veoma ponosni na naš novi album. Super kad možemo da radimo ono što volimo najviše, a to je da nastupamo uživo. Veoma smo uzbuđeni što smo deo svega toga.
Taylor Swift je pri vrhu liste nominovanih za “2012 MTV EMA” sa pet nominacija. Takmičiće se za nagrade: Najbolji ženski izvođač, Najbolji pop izvođač, Najbolji izgled, Najbolji izvođač uživo i Najbolji World Stage nastup. Grupa Muse nominovana je u kategorijama Najbolji izvođač uživo i Najbolji rock izvođač, a  No Doubt će se boriti za nagradu Najbolji pop izvođač. Kao što je već objavljeno, Rihanna je na vrhu spiska nominovanih za EMA nagrade sa šest nominacija, a Justin Bieber i Katy Perry je slede u stopu sa po četiri nominacije. Lady Gaga, Carly Rae Jepsen, fun., Lana Del Rey, Jay Z i Kanye West imaju svako po tri nominacije, a Green Day, Gotye, Pitbull, Rita Ora, Flo Rida, Arctic Monkeys, Jack White i One Direction bore se za dve nagrade. MTV će uskoro objaviti imena ostalih izvođača i prezentera na dodjeli EMA.
U kategoriji Best Adria Act nominovani su Elementa, MVP, T.B.F., Trash Candy i Who See. Glasanje traje do 14. oktobra na adresi mtvema.com, nakon čega će pobednik u ovoj kategoriji nastaviti takmičenje za nagradu Best European Act.
Povezana vest:  Muzički maraton od podneva do ponoći u čast Šopena