GEORGE_DALARAS__PHOTO_DINOS_DIAMANTOPOULOS_finalDalaras u Sava centru 

Najveća grčka muzička zvezda, Jorgos Dalaras, održaće veliki solistički koncert u Sava Centru, 26. aprila u 20.30h!

-Jorgos Dalaras peva na Grčkom, ali njegova muzika, koja dolazi iz srca, govori univerzalnim jezikom – napisao je francuski Figaro mnogo godina nakon što se Dalarasova muzika prvi put čula van granica njegove rodne zemlje. Danas, gotovo da nema kutka na svetu gde on nije nastupao. Održao je preko 500 koncerata i nastupao u svim najvažnijim koncertnim halama širom sveta – od pariske Olimpije do londonske Vembli arene.

Povezana vest:  Ko je tajni obožavatelj lepe Taylor Swift?

U svojoj bogatoj karijeri Jorgos je izdao čak 75 albuma, od kojih je skoro svaki dostigao zlatni i platinasti tiraž! Po poslednjim podatcima, njegova ukupna prodaja nosača zvuka iznosi 14.000.000 kopija! Sarađivao je sa mnogim velikanima svetske muzičke scene kao što su Sting, Pako de Lusija, Al di Meola, Ema Čaplin i mnogi drugi, ali i sa našim priznatim umetnicima kao što su Goran Bregović i Saša Dragić. Da ima svoju vernu publiku u Beogradu, potvrdio je na prepunom koncertu koji je poslednji put održao u našoj prestonici 1999. godine kada je pružio podršku ratnim žrtvama sa prostora bivše Jugoslavije.

Povezana vest:  X FACTOR, Željko Joksimović: Od ove emisije imam dva aduta, sledi žestoka borba!

Predstojećim koncertom u Beogradu, Jorgos će započeti svoju veliku evropsku turneju pod nazivom „The Encore Tour 2010“, koja će se nastaviti kroz Rumuniju, Nemačku, Austriju, Belgiju, Holandiju, Švajcarsku, Veliku Britaniju, Švedsku i Finsku.

Karte za njegova koncert, u organizaciji Blue Sounda, naći će se u pridaji od 25. marta po ceni od 2500 do 4000 dinara.

Povezana vest:  Wardruna početak zime obeležila novom pesmom