Rolling_Stones

Fanovi “Stonsa“ besni zbog skupih karata
 
Obožavatelji grupe “Rolling Stones“ pobesneli su zbog visokih cena karata za koncerte koje ovaj bend organizuje povodom svoje 50. godišnjice.
Nakon više meseci glasina, “Stonsi“ su u ponedeljak objavili da svirati dve noći u londonskoj “O2“ areni 25. i 29. novembra i 13. i 15. decembra u Prudenšal centru u Njuarku, prenosi AFP.
Međutim, stotine fanova se putem interneta žalilo zbog cena karata koje za londonski koncert koštaju oko 406 funti (650 dolara ili 500 evra).
Premijum karte naknadno su se pojavile na sajtovima koji preprodaju ulaznice po ceni od oko 13.000 funti (20.990 dolara) po osobi.
Najjeftinija sedišta na zvaničnom sajtu su stajala 106 funti (176 dolara), ali su već rasprodata.
“Ove cene su smejurija“, napisao je jedan od fanova na zvaničnom sajtu “See Tickets“. “Ovako visoke cene karata teraju me na to da izgubim respekt prema ovim momcima“.
Mnogo fanova je protestovalo putem interneta pišući komentare da članovi benda treba da nagrade svoje obžavatelje zbog njihove odanosti u poslednih 50 godina sa najjeftinijim cenama karata.
„Stonsi“ su prodali tokom karijere više od 200 miliona ploča, a imali su veliki broj hitova.
Poslednjih godina, „Stonsi“ su najviše zarađivali od koncerata. Njihova poslednja svetska turneja „A Bigger Bang“ (2005-2007) donela im je više od 500 miliona dolara.
Za novembar je najavljena kompilacija njihovih najvećih hitova „GRRR!“ u trostrukom i četvorostrukom CD formatu. Tu će biti i dve nove pesme – „Doom and Gloom “ i „One More Shot“ – prve od 2005. godine, kada su izdali poslednji studijski album „A Bigger Bang „.
Povezana vest:  Hrvatski festival rokumentaraca u Beogradu