KILLERS_GeneralPress_WmsHir_12-451-J_0218(retouch)

ALICIA KEYS, PITBULL, THE KILLERS I PSY  PRIDRUŽUJU SE SJAJNOM NIZU IZVOĐAČA  NA DODELI “2012 MTV EMA”
 
Pozornicu dodele “2012 MTV EMA” zauzeće neka od najvećih imena današnje muzike. Alicia Keys, pevačica i autorka nagrađena sa 14 nagrada Grammy® nagrada, izvešće pesmu sa svog željno očekivanog petog studijskog albuma “Girl On Fire”, a rapper/producent Pitbull rasplesaće publiku svojim vrelim novim albumom “Global Warming”. The Killers – bend iz Las Vegasa koji je prodao više od 15 miliona albuma i dostigao 1. mesto na listama širom sveta svojim novim albumom “Battle Born” – imaće svoj trijumfalni povratak na pozornicu MTV EMA, a  južnokorejska pop senzacija i globalni fenomen Psy imaće svoj debi na dodeli MTV EMA uz svoj karakteristični “Gangnam Style” zvuk.
Četvoro fantastičnih izvođača pridružiće se prethodno najavljenim muzičarima: Taylor Swift, Museu, No Doubt, Carly Rae Jepsen, fun. i Riti Ori. Voditeljka 19. Po redu godišnje dodele nagrada je supermodel, preduzetnica i domaća cura Heidi Klum, a svečanost dodjele prenosit će se uživo iz povijesne frankfurtske dvorane Festhalle u nedjelju, 11. studenoga, u 21.00 CET* preko MTV kanala širom svijeta. Sponzori i partneri dodjele su Microsoft i Replay.
“Odličan je osećaj vratiti se ponovo na MTV EMA,” rekla je Alicia Keys. “Do ludila sam uzbuđena što ću predstaviti moj novi album “Girl On Fire” sa svetom I imati priliku da budem inspirisana od stane neverovatnih izvođača. Osećam snažnu energiju oko mene kad nastupam, naročito na događajima kao što je EMA. Tu je sve puno elektriciteta.”
The Killers su rekli: “Ruže su crvene, ljubičice su plave, The Killers dolaze u Frankfurt da sviraju na dodeli MTV EMA.”
Psy je dodao: „Budući da je ovo prvi put da sam ne samo nominovan za međunarodnu nagradu, već i nastupam pred publikom iz celog sveta, uzbuđen sam što ću izgubiti svoju međunarodnu nevinost na dodeli MTV EMA!“
Pitbull ima dve nominacije za EMA (Najbolji izvođač i Najbolja pesma za “International Love” feat. Chris Brown), a The Killers i Psy se bore za po jednu nagradu (The Killers za Najboljeg rock izvođača, a Psy za Najbolji videospot za “Gangnam Style”, koji je ima više od 483 miliona pregleda na YouTube servisu). Kao što je prethodno najavljeno, Rihanna i Taylor Swift vode na listi nominovanih na “2012 MTV EMA” sa šest odnosno pet nominacija, u stopu ih slede Justin Bieber i Katy Perry sa po četiri nominacije. Lady Gaga, Lana Del Rey, Nicki Minaj, Carly Rae Jepsen, fun., Jay Z i Kanye West imaju po tri nominacije za EMA, a Green Day, Gotye, Flo Rida, Rita Ora, Muse, Arctic Monkeys, Jack White i One Direction bore se za po dve nagrade. MTV će naknadno objaviti imena prezentera na dodeli EMA.
Crnogorska grupa Who See, koja je ovogodišnji dobitnik  Best Adria Act nagrade, se trenutno nalazi u konkurenciji za Best European Act. Glasanje traje do nedelje, 29. oktobra do ponoći, a svoj glas im možete dati na web adresi www.mtvema.com. Pobednik u Best European kategoriji će nastaviti takmičenje za World Wide Act nagradu.
Povezana vest:  Premijera seta Adama Bejera i Ide Engberg sa Exitove Dance Arene