natali_07

NATALI DIZDAR / ZKM LIVE U PRODAJI

Najavljivani CD i DVD Natali Dizdar „ZKM Live“ sa snimkom koncerta koji je Natali održala krajem prošle godine u Zagrebačkom Kazalištu Mladih pojavio se u prodaji u Jugotonu. Ovo je Natalin treći album, u izdanju matične kuće Agapa, a u distribuciji Croatie Records.

Dva samostalna koncerta iste večeri u prepunom pozorištu, i  vrhunski muzičari ispred kojih je Natali  briljirala odličan su materijal koji vredi trajno zabeležiti. „Kada sam prvi put stala na tu pozornicu pojavila se i suzica. Zbog svega što smo radili oko ta dva koncerta osjećala sam ogroman pritisak“, rekla je Natali u emisiji na hrvatskom Narodnom radiju.

Povezana vest:  Džin Simons: Rok je mrtav

Uz pratnju vrhunskih muzičara (gitare: Ante Gelo/Vladimir Mirčeta, bubnjevi: Kruno Levačić/Ivan Levačić, klavijature: Zvjezdan Ružić, bas gitara/kontrabas: Zvonimir Šestak, truba: Antonio Geček i trombon: Miron Hauser) Natali je otpevala odabrane hitove sa svoja dva studijska albuma, ali je isto tako  oduševila i izvođenjem pesama svetskih imena kao što je Rej Čarls, obradama pesama Haustora, grupe Indexi i velikog hita Olivera Mandića ‘Osloni se na mene’ koja je ujedno i najavni singl novog albuma  zatim i pesmama novijeg vremena kao što su ‘Sami’ grupe Letu štuke ili ‘Pelin i med’ Dina Dvornika.

Povezana vest:  Beograd igrao u ritmu „devedesetih"

Iznenađenje večeri bio je Darko Rundek sa kojim je Natali otpevala pesmu ‘Mjesecu je dosadno’ koju je Rundek napisao za njen drugi studijski album, ali u sasvim novom aranžmanu u kojem su oboje isijavali fantastičnu energiju i preneli je na odlično raspoloženu publiku kultnog prostora ZKM-a. Pesmu „Mjesecu je dosadno“..

DVD je snimljen pod rediteljskom palicom Andreja Korovljeva, koji je do sada sarađivao na mnogim Natalinim spotovima (Zamijenit ću te gorim (ciji je autor Arsen Dedić), Stranac, Stop), i savršeno upotpunjava estetiku ove zanimljive priče.

Povezana vest:  BEOGRADSKA NEDELJA DIZAJNA I MTV PREDSTAVLJAJU BDW DIZAJNIGHTS

Osim što je objavila ovaj live album Natali priprema i svoj studijski album. Neke pesme je sama pisala, a mlade autore je pozvala da joj pošalju tekstove na njenu facebook stranicu.