Rudimental 1.jpg

MTV PUSH – RUDIMENTAL
 
MTV Push mladim i perspektivnim muzičarima i grupama pruža maksimalnu podršku kako bi se publika na što bolji način upoznala sa njima i njihovom muzikom. Svakog meseca po jedan odabrani muzičar ili grupa predstavi se MTV publici širom sveta.
U novembru se spremite se za nešto novo! MTV Push Artist ovog meseca biće bend Rudimental, četvorka iz Istočnog Londona, koja je na misiji vraćanja „soula“ u elektronsku muziku.
Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor i DJ Locksmith, zahvaljujući svom bogatom poznavanju muzike i osećaju za timski rad, godinama pažljivo opipavaju puls dance muzike. „Mi nismo jedni od onih producenata koji prave muziku u svojim spavaćim sobama, a nismo ni gitaristi ili pijanisti koji ne znaju da ubodu dobar beat.“ Ovi momci su odrasli slušajući najrazličitije žanrove – od grimea, preko jazza i bluesa, do hip-hopa i house muzike. „Mi ne možemo da se svrstamo u neku određenu kategoriju, jer je nama važnije da to dobro zvuči, da je tekst dobar i da naša muzika ima širi uticaj. Mi smo kao Sly i The Family Stone, Todd Edwards i Dr. Dre u jednom!”
Prvobitno su Rudimental činili Piers, Locksmith i Kesi koji su živeli u istoj ulici u Londonu, dok se Amir pridružio sredinom 2011. nakon uspešne saradnje na nekoliko remixa. Singlovima „Not Giving In“ „Spoons“ i „Feel The Love“, osvojili su vrhove top listi, Rudimental zvuk je posto neizbežan na plesnim podijumima, ali i radio stanicama – Zane Lowe ih je proglasio “Next Hype” bendom, a Pete Tong, Mistajam, Annie Mac, Nick Grimshaw, Kiss, XFM, Rinse i mnogi drugi smatraju obaveznim u repertoaru.
Uživajte uz Rudimental ceo novembar i saznajte kako zvuči elektronska muzika sa dušom.
Povezana vest:  Rasprodat prvi tiraž albuma Lene Kovačević, DŽEZERI