svitanje na DA

„Egzit“ ponovo među najboljim evropskim festivalima
 
Novosadski Festival „Egzit“, zahvaljujući glasovima publike, nominovan je za nagradu „European festival awards“, u kategoriji „Najbolji veliki festival“ (Best Major Festival), a „Warriors Dance Festival Serbia“ u kategoriji „Najbolji novi festival“ (Best New Festival), saopštili su danas organizatori.
Od 250 evropskih festivala iz 33 države koji učestvuju u ovom takmičenju, Srbija je jedina zemlja iz regiona odakle su dva festivala u trci za ovu prestižnu nagradu.
U glasanju za najbolje muzičke festivale Evrope učestvovalo je više od milion posetilaca festivala iz 49 evropskih zemalja, što je rekordan broj kada su u pitanju glasanja tog tipa.
Za najprestižnije evropsko priznanje u oblasti festivalske industrije, nominovani su najveći evropski festivali kao što su „Roskilde“, „Tomorrowland“, „Sziget“ i drugi, a pobednik će biti proglašen 9. januara sledeće godine u Groningenu.
„Egzit“ je nagradu publike za najbolji evropski festival već osvojio 2007. godine, a najznačajniji svetski mediji – CNN, BBC, Guardian, Times, redovno proglašavaju „Exit“ jednim od najboljih muzičkih festivala u svetu.
Britanski list „Economist“, koji važi za najuticajniji svetski ekonomski magazin, doprinos „Exit“-a i Novaka Đokovića imidžu Srbije okarakterisao kao „neprocenjivo“.

 

Povezana vest:  U2 prošle godine zaradio 130 miliona dolara