jesse-and-joy-latin-grammy

Dodeljene Latino Gremi nagrade
 
Brat i sestra iz Meksika Džes i Džoj i njihova pop numera “Corre!“ osvojili su četiri nagrade na 13. dodeli Latino Gremija, a kolumbijski roker Huanes osvojio je nagradu za najbolji album “MTV Unplugged“.
Dodelu nagrada, koja je održana u četvrtak u Las Vegasu vodili su glumci Kristijan de la Fuente i Lusero, a svečanoj ceremoniji su prisustvovale zvezde iz celog sveta.
Džesi i Džoj takođe su dobili nagrade za najbolji savremeni pop vokal album “Con Quien se Queda el Perro“ i za najbolji kratki video “Me wow“, prenosi AP.
Portorikanski regeton pevač Don Omar i urugvajski alt rokeri “Cuarteto de Nos“ osvojili su dva Latino Gremija, Dominikanki Mili Kesada dodeljena su takođe dva Gremija, a kubansko-američki džez muzičar Arturo Sandoval osvojio je tri nagrade, dve za album „Dear Diz (Every Day I Think of You)“, koji je proglšen najboljim latino-džez albumom.
Najbolji rok album je „Desde Rusia con amor“ meksičke grupe “Molotov“, a najbolja rok numera „Cuando sea grande“ je singl grupe „Cuarteto De Nos“.
Ceremonija dodele Latino Gremija počela je odavanjem pošte dobitniku nagrade za ličnost godine, brazilskom pevaču i aktivisti Ketanu Valozu.

 

Povezana vest:  Cocoon petak na Heineken Lovefestu