justin-bieber-wings

Džastin Biber apsolutna zvezda Američkih muzičkih nagrada

Kanadska pop zvezda Džastin Biber bio je apsolutni pobednik na dodeli Američkih muzičkih nagrada, savladavši snažnu konkurenciju u vidu Rijane i Niki Minaž i poslavši britanske bendove „One Direction“ i „The Wanted“ kući praznih ruku.
Biber (18) osvojio je sinoć nagrade u sve tri kategorije u kojima je bio nominovan, uključujući i glavnu nagradu – umetnik godine, javio je Rojters.
-Ovo je za sve one hejtere koji su mislili da ću biti tu dve ili tri godine. Ostajem ovde dugo – poručio je Biber sa pozornice, posvetivši prvu nagradu svojoj majci Peti Maleti koja je sa njim došla na dodelu nagrada, pošto je, navodno, raskinuo sa devojkom Selenom Gomez.
-Teško je odrastati sa svime šta se dešava i kada me svi gledaju. Želim da vam kažem da dokle god verujete u mene, trudiću se da vas učinim ponosnim – poručio je Biber na kraju večeri.
Biber je dobio i nagradu za omiljenog pop/rok muzičara i pop/rok album „Believe“.
Na dodeli nagrada nastupio je, najpre u akustičnom maniru poslednjim singlom „As Long As You Love Me“, da bi potom podigao salu na noge energičnim „Beauty and a Beat“ koji je izveo uz pomoć Minažove.
Dobitnike Američkih muzičkih nagrada biraju fanovi preko Interneta i nagrade se dodeljuju tokom trosatne ceremonije koja se prenosi uživo i na kojoj nastupaju nominovani.
Pevačica Rijana (24) i reperka Minaž (29) bile su nominovane u najviše kategorija, svaka u po četiri.
Minaž je pobedila u kategoriji omiljeni rep/hiphop umetnik i omiljeni rep/hiphop album „Pink Friday: Roman Reloaded“. Pevačica, poznata po ekstravagantnim nastupima, predstavila je svoj novi hit „Freedom“.
Rijana je osvojila jednu nagradu a i nije se pojavila na šopu jer je bila u Berlinu na svojoj turneji po sedam gradova sveta na kojoj je promovisala novi album „Unapologetic“.
Kanadska pevačica Kari Re Džepsen (26) dobila je nagradu za najboljeg novog umetnika.
Novajlije, britansko-irski dečački bendovi „One Direcion“ i „The Wanted“ otišli su kući praznih ruku iako su bili nominovani u tri, odnosno jednoj kategoriji.
Francuski didžej Dejvid Geta dobio je prvu Američku muzičku nagradu za elektronsku dens muziku.
-Divno je videti da je elektronska muzika priznata na ovom nivou u SAD – poručio je Geta u snimljenom govoru.
Svega 13 od 20 nagada uručene su lično umetnicima. Kejti Peri je proglašena za omiljenu pop/rok pevačicu, Šakira za omiljenu latino zvezdu a Bijonse za omiljenog soul umetnika. Nijedna od njih nije bila na dodeli.
Kantri-pop zvezda Tejlor Svift (22) najomiljenija je kantri pevačica, a na dodeli je izvela najnoviji singl „I Knew You Were Trouble“ praćena igračima u smokinzima, haljinama i venecijanskim maskama.
Arenbi zvezda Ašer otvorio je šou mešavinom svojih hitova, a rokerka Pink je sa jednim igračem izvela dramatičan ples na svoju numeru „Try“.
Na dodeli su nastipili i „No Doubt“ i „Linkin PArk“ koji su i dobili nagradu za omiljeni alternativni rok bend.
Korejski reper Psaj nije bio nominovan ali je dobio počasnu nagradu za svoj hit spot „Gangnam Style“.
Pevačica Brendi odala je poštu Vitni Hjuston, dok je Stivi Vonder odao dirljivu poštu osnivaču Američkih muzičkih nagrada Diku Klarku izvođenjem hitova „Hotter Than July“ i „My Ćerie Amour“.
Nagrade su ove godine obeležile četiri decenije postojanja, što je proslavljeno kolažom najboljih momenata sa proteklih dodela.

Povezana vest:  Britney Spears nezadovoljna svojim izgledom