kiss_2010 

Šta su neki pevači radili pre nego što su postali slavni
 
Ako izuzmemo Džastina Bibera, većina pop i rok zvezdi obavljale su razne druge poslove pre nego što su postale slavne i mogle da žive od svoje muzike.
Najčešće su to bili poslovi kelnera ili prodavaca, ali su pojedini pevači imali pravu karijeru, koju su kasnije ostavili po strani kako bi se u potpunosti posvetili muzici.
Džin Simons, frontmen grupe „Kis“, bio je nastavnik u osnovnoj školi. Teško je zamisliti ovog muzičara, poznatijeg kao „Demona“ koji bljuje vatru i krv na bini i skuplja žene kao trofeje, kako predaje deci nižih razreda.
Simons ima diplomu učiteljske škole, a počeo je da predaje đacima šetog razreda u jednoj školi u Harlemu, u Njujorku. Na kraju je dobio otkaz, jer je svojim učenicima davao da čitaju stripove o Spajdermenu umesto Šekspira.
Nakon karijere u obrazovanju, hard rok basista je jedno vreme radio za nekoliko ženskih časopisa, pa je tako bio čak i asistent urednice „Voga“.
Serdž Tenkijan, pevač grupe „Sistem of a Daun“ (System of a Down) pravio je programe za računovodstvo pre nego što će postati muzičar.
Malo ko zna da je ovaj pevač divljeg temperamenta na sceni, diplomirao marketing i menadžment na državnom univerzitetu Kalifornije.
Nakon manjih poslova kao prodavac i računovođa, Tenkijan je osnovao vlastitu firmu „Ultimate Solutions“, da bi potom razvio i prodavao programe za računovodstvo.
Džek Vajt, bivši pevač grupe „Vajt strajps“, u mladosti je izučio tapetarski zanat i bio veoma talentovan majstor. Nekoliko godina je šegrtovao kod poznatih zanatlija kako bi se usavršio i savladao razne tehnike. Čak je neko vreme vodio sopstvenu firmu, ali se ubrzo ispostavilo da nema dara za biznis.
Sa svojom tadašnjom grupom „The Upholsterers“ (Tapetari), Vajt je izdao vinil u 100 primeraka koje je sakrio u stilskim foteljama. Te ploče nikada nisu pronađene.
Čuveni američki kantri pevač Džoni Keš služio je vojni rok u obaveštajnoj službi američkog vazduhoplovstva. Zadatak pevača, koji će kasnije biti zapamćen kao „čovek u crnom“, bio je da presreće i dešifruje tajne poruke sovjetske armije.
Keš je po svemu sudeći bio veoma vešt u tome, a priča se da je bio prvi Amerikanac koji je saznao za smrt sovjetskog diktatora Staljina.

 

Povezana vest:  KONCERT TAP 011, POČINJE PRODAJA ULAZNICA