Cottonpickers
Bend „Cotton Pickers“ objavio debi album

 

Bluz rok bend „Cotton Pickers“ objavio je svoj prvi CD album „Slaughterhouse Blues“, za beogradsku promotersku i izdavačku kuću „Long Play“.
Pevač i gitarista Jovan Stepić, koji uz brata, basistu Ivana Stepića i bubnjara Uroša Ugrinovića, čini „Cotton Pickers“, opisao je album kao „dobar odnos duše i distorzije“.
Snimili su deset numera koje, kako kažu, „odišu energijom, ali ima i par stvari koje mogu da se nametnu emotivnijim slušaocima“.
„Album je dosta tvrđi od izdanja konvencionalnih bluz izvođača, sa puno elemenata roka, što samim tim treba da bude prijemčivije publici. Zato s punim pravom možemo sebe zvati rok bendom, koji inspiraciju traži u emotivnim bluz pasažima“, objasnio je Stepić.
Promocija albuma „Slaughterhouse Blues“ biće održana 6. decembra u Centru za kulturu Mladenovac, najavila je agencija „Long Play“.
Bend je formiran 2004. godine u Mladenovcu pod imenom „Unregistered Feedback“, ali
je tokom vremena ime promenjeno u sadašnji naziv „Cotton Pickers“ (Berači pamuka).
„Zna se da je kolevka bluza američki jug, gde su crnci radeći kao robovi na plantažama pamuka stvarali muziku koja je bila inspirisana njihovim bolom i teškim uslovima u kojima su živeli. Na neki način i mi se nažalost, živeći u ovom vremenu i u ovoj zemlji, možemo nazvati modernim sakupljačima pamuka“, objasnili su članovi benda inspiraciju za ime.
U jednom momentu karijere zbog odsustva bubnjara bend je pauzirao, da bi se 2008. godine ponovo okupili i nastavili sa radom.
„Volimo da kažemo da je ‘Slaughterhouse Blues’ bluz za malo širi auditorijum, iz prostog razloga što ne pripadamo nijednom poznatom pravcu bluz muzike, već se trudimo da furamo neki naš zvuk“, istakao je Stepić.

Povezana vest:  Koncerti benda By-Pass, uskoro novi singl