THE CRANBERRIES

Bend „The Cranberries“ sutra u Hali sportova
 
Irski pop-rok bend „The Cranberries“ održaće sutra koncert u Hali sportova na Novom Beogradu, u okviru svoje povratničke turneje.
„Cranberries“ u Beograd stižu danas iz Minhena, a pošto je ovo njihov prvi dolazak u Srbiju, najavili su da će maksimalno iskoristiti slobodno vreme za obilazak grada.
U planu im je šetnja Knez Mihailovom, Kalemegdanom, Skadarlijom, dok će u večernjim satima posetiti Rakia Bar.
Na dan koncerta družiće se sa fanovima, a poručili su da će dati sve od sebe na bini.
-Predugo ste čekali naš prvi nastup u Srbiji i zaista se radujemo koncertu u Beogradu. Gorimo od nestrpljenja da izađemo na scenu! Daćemo sve od sebe i jedva čekamo da vidimo reakciju publike – poručio je bubnjar Fergal Lauler, dodavši da će svirati nove pesme i stare hitove.
U svojoj dugogodišnjoj karijeri, „Cranberries“ ima čak četiri albuma koji su među top 20 na „Bilbordovoj“ listi najboljih 200 albuma svih vremena, kao i osam pesama: „Linger“, „Dreams“, „Zombie“, „Ode to My Family“, „Ridiculous Thoughts“, „Salvation“, „Free to Decide“ i „Promises“.
Kombinujući melodije gitarskog indi popa sa zvučnom teksturom kasnih 80-tih godina uz dodavanje keltskog „preliva“, „Cranberries“ je bila jedna od najuspešnijih grupa ranih 90-tih godina.
Predvođena pevačicom Dolores O?Riordan, čiji je prodorno moćan glas glavno obeležje grupe, „Cranberries“ su izbili na vrh muzičke scene baladom „Linger“ 1993.
Debi album „Everybody Else is Doing It, So Why Can’t We?“ nastavlja međunarodni uspeh pesme „Linger“, a i naredni – „No need to Argue“ iz 1994. razbija rekorde prodaje sa više miliona kopija.
Do sada su prodali više od 15 miliona primeraka albuma samo u Americi.
Ulaznice za njihov beogradski koncert prodaju se po cenama od 2.500, 2.900 i 3.500 dinara.
Povezana vest:  Exitovi festivali ponovo među najboljima u Evropi!