Josipa Lisac i Edin Karamazov
Dan zaljubljenih uz Josipu Lisac u Sava centru
Pevačica jedinstvenog glasa i pojave Josipa Lisac održaće koncert za Dan zaljubljenih, 14. februara, u Sava centru, na kome će obeležiti 40 godina od izlaska kultnog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“, najavila je koncertna agencija „Long plaj“.
„Nisu važne godine, a nije važno ni vreme, samo je važna ljubav“, kratko kaže pred dolazak u Beograd Josipa Lisac, koja inače 14. februara slavi i svoj rođendan.
Beogradsku publiku Josipa Lisac će podsetiti na „Dnevnik jedne ljubavi“ (1973), njen prvi album koji sa pesmama „Sreća“, „O jednoj mladosti“, „Ležaj od suza“ danas uživa kultni status i mesto u svim antologijama.
„Dnevnik jedne ljubavi“ je među prvim konceptualnim albumima jugoslovenske pop i rok muzike, koji je već u prvoj godini distribucije prodat u 25.000 primeraka, zasluživši naslov „Zlatne ploče“ od matičnog diskografa „Jugotona“.
Priča o „Dnevniku…“ zapravo je počela 1971. godine, kada je mlada pevačica Josipa Lisac, koja se pročula pesmom Arsena Dedića „Što me čini sretnom“ na festivalu Opatija 1968. godine, upoznala Karla Metikoša, koji je kao pop pevač već doživeo uspeh u Evropi pod imenom Met Kolins.
Njeno poznanstvo i druženje s Metikošem ubrzo prerasta u ljubav, donoseći joj mir i zrelost.
Metikoš je jednom prilikom rekao: „Josipa je glas koji se rađa jednom u 100 godina“.
Okrenuo se komponovanju i već 1972. godine odnose prvu zajedničku pobedu na „Zagrebfestu“ sa pesmom, kasnije evergrinom „Dok razmišljam o nama“.
Sledi Josipin prvi studijski album. Metikoš je bio zadužen za muziku, a stihove za album pisao je Ivica Krajač.
Na koncertu u Sava centru, koji će biti posvećen Metikošu, publika će čuti i hitove kao što su „Magla“, „Hir, hir, hir“, „Gđe Dunav ljubi nebo“, „Boginja“, „Danas sam luda“…
Ulaznice za koncert od danas su u prodaji po cenama od 1.600, 1.900, 2.200 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra i putem mreže Eventim.
Povezana vest:  Gramophonedzie na britanskoj top-listi