Eurovision_Song_Contest_logo_2013
I Bosna i Hercegovina odustala Evrosonga 2013
Bosna i Hercegovina je iz finansijskih razloga odustala od učešća na takmičenju za Pesmu Evrovizije – Evrosong 2013, koje će biti odrzzano u Malmeu, u Švedskoj.
Šefica delegacija Evrosonga 2012 Lejla Babović je za agenciju Anadolija rekla da svima treba da bude jasno da je ekonomska situacija teška ne samo na BHRT-u, već i u celoj BiH.
-Vrlo je teško finansirati i realizovati ovako jedan zahtevan projekat – rekla je Babović i dodala da će novac koji je bio predviđen za Evrosong biti najverovatnije investiran u tehničke kapacitete što će omogućiti bolju proizvodnju programa.
Ona je ukazala da je u ovako teškoj ekonomskoj situaciji teško pronaći sponzore za manifestacije popu Evrosonga.
-Zašto je to tako, ne znam. Mi smo zemlja sa malim budzzetom za takve stvari. Bosna i Hercegovina prvi put odustaje od učešća na Evrosongu. Ne gubimo ništa, naši gledaoci će moći da gledaju oba polufinala I ifinale, samo što nećemo imati svog predstavnika – rekla je Babović.
Inače, od Evrosonga u Malmeu već su odustale Grčka, Portugalija, Poljska i Slovačka, a očekuje se da će još neke od evropskih zemalja odustati od učešća iz finansijskih razloga.
Povezana vest:  Arsenal Fest bez Gogol Bordella ove godine