Imagine_Dragons_PROMO_1

MTV PUSH ARTIST ZA JANUAR 2013: IMAGINE DRAGONS

Dok su jelke pod lampionima, ulice osvetljene i sve svetluca, MTV vam donosi još sjaja pravo iz Las Vegasa uz dinamične zvuke rock benda Imagine Dragons, koji će imati čast da bude prvi Push Artist u 2013. godini.

Bend Imagine Dragons čine Dan Reynolds i njegovi prijatelji – gitarista Wayne Sermon, basista Ben McKee i bubnjar Daniel Platzman. Oni su samostalno izdali tri albuma,  stalno su bili na turnejama i spontano se oko njih stvorila grupa sledbenika. A onda je početkom ove godine bend imao svoj debi za veliku diskografsku kuću objavljivanjem mini albuma „Continued Silence“ na kojem je udarni singl „It’s Time“, himnička stvar sa zaraznim ritmom, savršeno predstavila čistu emocionalnost njihovog zvuka.  Pesma je grupi donela nominaciju za Najbolji rock spot na 2012 MTV VMA. Uz lavinu energije koju je stvar „It’s Time“ pokrenula, Imagine Dragons sada pripremaju objavljivanje svog prvenca, „Night Visions“. “Ovaj album stvaramo već tri godine”, objašnjava Reynolds, srećan što će taj album konačno moći da podeli sa svetom. “Osećamo da smo konačno stvorili nešto na šta smo svi jako ponosni i što će, nadamo se, inspirisati druge i pomoći im da se ne osećaju usamljeno. To je suština muzike! Muzika je najbolje sredstvo komunikacije koje znam.”

Povezana vest:  Rundek proširio martovsku turneju po Srbiji

Emocionalne borbe su osnova etosa grupe Imagine Dragons. Od početka je cilj članova grupe da bol koju je iskusio svako od njih pretoče u nešto što oslobađa i podiže. Ta transformacija emocionalne boli u umetnost je ono što ih vodi kao ljude, a to je takođe inspisiralo njihov prvi hit “’It’s Time“.

Ta ravnoteža između sigurnog puta i rizikovanja svega stvara specifičnu napetost u zvuku Imagine Dragonsa i njihovog identiteta i odraz je njihovog rodnog grada. „Naš bend ne bi postojao bez Las Vegasa”, jednostavno kaže Reynolds. “To je sjajno mesto za izvođača koji se probija.” Grad greha nije poznat kao rasadnik kreativnosti, ali to – što je čudno – pomaže muzičarima koji tamo žive. Naučiš da moraš da se istakneš jer se boriš za pažnju ljudi koji sede za automatima za kockanje, naučiš da ih nateraš da podignu pogled s karata i kažu: ‘Hej, poslušajmo ovo’!” objašnjava Reynolds.

Povezana vest:  M.I.A. i Zayn Malik su objavili novi singl koji nosi naziv "Freedun"!

Za Imagine Dragons to znači brutalnu iskrenost i moć čistog rock and rolla pomešanog s inovativnim pozadinskim beatovima, bas linijama i udaraljkama. Svi članovi benda, osim Reynoldsa, pohađali su prestižni bostonski Berklee College of Music i njihova tehnička potkovanost i preciznost uticala je na zvuk i razvoj benda.

Objavljivanjem albuma „Night Visions“ Imagine Dragons konačno imaju priliku da pokažu svetu kako zvuči ta magija, a vi možete da ih čujete na MTV kanalu kao Push artiste za januar.

Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za 50. Gitarijadu