Justin_Bieber_AMA_2012 

Biber pozvao na strožije zakone posle pogibije paparaca
 
Smrt 29-godišnjeg fotografa koga su udarila kola dok je na ulici slikao beli „ferari“ mladog pevača Džastina Bibera, koji nije bio u autu, pokrenula je novu debatu o opasnostima u koje paparaci mogu da dovedu i sebe i poznate ličnosti koje prate.
Kalifornijska policija saopštila je juče da je fotograf, čiji identitet nije otkriven, poginuo u saobraćajnoj nesreći dok je u utorak snimao Biberov „ferari“ na ulici u Los Anđelesu. AP je preneo da je „ferari“ bio parkiran na bulevaru Sepulveda, najdužoj i vrlo prometnoj ulici u gradu.
Ovaj nesrećni slučaj je naveo neke zvezde, među kojima i samog Bibera, da ponovo pozovu na pooštravanje zakona kako bi se obuzdali paparaci, koji su im stalno za petama, navodi američka agencija.
-Nadam se da će ova tragedija konačno dati povoda za uvođenje zakona koji imaju smisla i drugih nužnih koraka kako bi se zaštitili životi i bezbednost poznatih ličnosti, policajaca, nedužnih prolaznika i samih fotografa – rekao je Biber.
Veći deo Holivuda bruji o smrti nesrećnog paparaca, uključujući i američku pevačicu i glumicu Majli Sajrus, koja je poslala nekoliko „tvitova“ kritikujući neke akcije pararaca i izrazivši žaljenje što je do ove nesreće „moralo doći“.
-Nadam se da će ovaj nesrećni slučaj doneti neke promene u ovoj godini – napisala je ona na svom nalogu, upozorivši da su paparaci opasni i podsetivši na smrt princeze od Velsa Dajane, koja je poginula pod sumnjivim okolnostima.
-Nije li sudbina lejdi Di dovoljan poziv na buđenje?- pita se mlada zvezda.
Princeza Dajana je poginula 31. avgusta 1997. godine kada je automobil u kojem se nalazila sa verenikom Dodijem al Fajedom udario u zid tunela u Parizu, a prvi optuženi su bili paparaci, koji su im stalno bili za petama i nisu im pomogli posle nesreće već su nastavili da fotografišu.
Paparaci koji kruže ulicama Južne Kalifornije, u pokušaju da naprave ekskluzivne snimke koji mogu da im donesu čak stotine hiljada dolara, poznat su prizor već više od 10 godina.
Iskusni pripadnici te branše se sećaju incidenata u kojima su paparaci, jureći za zvezdama, bivali povređeni, ali ne pamte i da je neki fotograf poginuo dok je radio.
-Čudim se što se tako nešto ovde, u Kaliforniji, nije već dogodilo – kaže fotograf poznatih ličnosti Džajls Harison, izrazivši nadu da će se zvezde i paparaci pobrinuti da se nikada više ne dogodi ništa slično.
-Nijedna fotografija nije vredna nečijeg života… Na kraju, ne možete da potrošite novac ako ste mrtvi – istakao je on.
Harisonu je dobro poznato kakve negativne rekacije paparaci izazivaju, pošto su on i još jedan fotograf osuđeni na zatvorsku kaznu zbog toga što su slikali Arnolda Švarcenegera i njegovu porodicu dok su sedeli u svom „hameru“ 1998. godine.
Na osnovu tog incidenta i smrti princeze Dajane, država je usvojila prvi zakon protiv paparaca godinu dana kasnije, koji predviđa novčane kazne za fotografe zbog narušavanja privatnosti zvezda.
Loše iskustvo sa paparacima ima i glumica Dženifer Aniston, koja je jednom poslaniku detaljno ispričala kako je bila onemogućena da pokrene auto pošto su je paparaci okružili na autoputu.
Povezana vest:  Parni Valjak najavljuje koncert za pamćenje u Hali sportova